Illustrasjonsfoto: Borregaard

Øker produksjonen av høyspesialisert cellulose

Borregaard investerer 115 millioner kroner i økt kapasitet for spesialcellulose med høy renhetsgrad.

Publisert

Den nye investeringen vil ytterligere optimalisere produksjonsprosessene for Ice Bear-produktene ved anlegget i Sarpsborg, skriver selskapet på sine nettsider.

Investeringene som gir en produksjonskapasitet på rundt 60.000 tonn høyspesialiserte celluloseprodukter, vil ferdigstilles i andre halvdel av 2018. Ice Bear-prosjektet er Borregaards viktigste initiativ for å ytterligere spesialisere nisjeproduktene innen spesialcellulose-segmentet og samtidig befeste dagens markedsposisjoner.

– Investeringene vi har gjort i Ice Bear-prosjektet så langt, har vist at Borregaards teknologi gjør det mulig å levere kvalitet i verdensklasse i segmenter med de strengeste kvalitetskrav, sier administrerende direktør Per A. Sørlie i Borregaard.

(borregaard.no)

    Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

    Vil du bli bedre kjent med bladet?
    - Last ned bladet elektronisk
    - Eller bestill abonnement

    Her får du et innblikk i hva vi skriver om

    Borregaard har ett av verdens mest avanserte og bærekraftige bioraffineri. Ved bruk av naturlige, bærekraftige råmaterialer produserer Borregaard avanserte og miljøvennlige biokjemikalier som kan erstatte oljebaserte produkter. Borregaard har 1010 ansatte fordelt på fabrikker og salgskontorer i 16 land i Europa, Amerika, Asia og Afrika. Borregaard har også sterke posisjoner innen ingredienser og finkjemikalier.

    (borregaard.no)

    Powered by Labrador CMS