May Rita Heggelund er påtroppende adm. dir. for Byggmax i Norge.
May Rita Heggelund er påtroppende adm. dir. for Byggmax i Norge.

Byggmax dobler antall butikker i Norge

Byggevarekjeden Byggmax har i dag 31 varehus her til lands, men i løpet av et par år skal antallet butikker bli hele 65. Antall ansatte skal også fordobles.

Publisert

Artikkelen er skrevet av Nils Vanebo i Kjedemagasinet

Norske nedgangstider til tross, Byggmax bygger videre. Det var Nordåsdalen i Bergen Rådal som fikk æren av å få det første Byggmax-varehuset i 2016.

– Dette er bare begynnelsen på den nye norgessatsingen vår, sier Heggelund som begynner som sjef for Byggmax den 1. september.

Hun kommer fra stillingen som adm. dir. i Herføll Gruppen.

– Vi skal bygge Norge! Og vi skal være der folk ferdes. God beliggenhet er viktig. Det skal være enkelt for folk å komme til oss og skaffe seg de beste byggevarene til den rimeligste prisen, sier Heggelund.

Heggelund legger til at Byggmax er på jakt etter gode butikktomter over hele Norge. Hun lover ”finnerlønn” på opp til 100.000 kroner til den som er først ute med å foreslå en tomt som de velger å bygge butikk på.

Prisgaranti

Byggmax har en prisgaranti som altfor få vet om, forteller hun:

– Hvis kunden kjøper et produkt hos Byggmax og deretter finner produktet til en lavere pris i en annen byggvarehandel, vil Byggmax refundere forskjellen og i tillegg gi 10 prosent av mellomlegget.

Hun tror derfor at Byggmax vil spille en viktig rolle i de usikre tidene vi nå går inn i.

– Det blir viktigere for oss å forbedre hjemmene våre og bygge ut, uten å måtte betale for mye for det. Dessuten har nordmenn alltid vært et nevenyttig folkeslag som liker å bygge selv, sier hun.

Nye arbeidsplasser

I et Norge hvor bedrifter sier opp sine ansatte, skal Byggmax skape arbeidsplasser. Med en fordobling av antall varehus blir det også en fordobling av antall ansatte. Heggelund regner med at Byggmax Norge på sikt vil ha rundt 500 ansatte.

– I tillegg vil opprettelsen av så mange varehus spredt over hele Norge også skape ringvirkninger til det lokale næringslivet. Vi trekker folk til varehusene våre som også andre virksomheter kan ha glede av. Dessuten er vi ikke bare rimelige for privatpersoner, men også for proffkunder som ønsker forbedrede marginer er velkommen til oss, avslutter Heggelund.

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Byggmax ble startet i 1993 og har i dag 78 butikker i Sverige, 31 i Norge og 13 i Finland. Selskapet omsatte for ca. 4,1 milliarder kroner i 2015, og fortsetter å vokse kraftig.

Siden starten har forretningsideen til Byggmax vært at det skal være det beste og det billigste alternativet når kunden skal kjøpe bygningsmaterialer. Byggmax har et såkalt drive-in-system i alle sine varehus slik at kundene kan ta bilen med inn og laste varene direkte. Dette skal gjøre det enkelt og effektivt for kunden å handle, ikke minst tyngre byggevarer. 

Nettsalget øker sterkt. Hele 20 prosent av omsetningen til konsernet kommer fra nettbutikkene i Norge, Sverige og Finland. I en fysisk byggevarebutikk er utvalget på rundt 2500 varer. På nettet er det på rundt 22 000 varer, men øker hele tiden.

 Byggmax ble notert på Stockholmsbørsen i juni 2010.

Powered by Labrador CMS