WeatherPly™ er utviklet for å forenkle byggeprosessen ved at undertak kan stå utildekket i byggeperioden.

Moelven lanserer værbestandig konstruksjonsfinerplate

Med WeatherPly forenkler Moelven byggeprosessen og tar enda sterkere grep om det norske platemarkedet.

Publisert

WeatherPly er utviklet for å forenkle byggeprosessen ved at undertak kan stå utildekket i byggeperioden. Platene kan brukes på både vegg og tak og er behandlet med et silikat på alle sider, inkludert not og fjær. Det gjør den værbestandig, reduserer vanninntrenging og skader forårsaket av sol og UV-stråler i inntil seks uker, skriver Moelven i en pressemelding.

Kompletterer platesortimentet

Simen Kristiansen, markedssjef i Moelven Wood AS.

WeatherPly er fremstilt av skandinavisk gran og produseres ved den eneste finerfabrikken i Skandinavia, Moelven Vänerply AB.

– Moelvens tilstedeværelse i hele verdikjeden – fra skog til ferdige plater – gjør at vi kan levere kortreiste og bærekraftige kvalitetsprodukter. WeatherPly-platene kompletterer det allerede store platesortimentet vårt og sørger for at vi kan tilby kunden det han eller hun trenger gjennom hele byggeprosessen, sier Simen Kristiansen, markedssjef i Moelven Wood AS.

Fornøyde entreprenører

WeatherPly™

  • Markedets sterkeste konstruksjonsfinerplate til bruk på vegg og tak, i henhold til K20/70-klassifisering.
  • Platen er behandlet med et silikat på alle sider, inkl. not og fjær, hvilket gjør den værbestandig.
  • WeatherPly gjør at undertaket kan ligge utildekket i inntil seks uker.

Kurt Idar Tåje, prosjektleder ved Oppland Bygg & Anlegg, har testet platene og er fornøyd med både kvaliteten og at platene er laget av kortreist gran og produsert i Skandinavia.

– Målet vårt er å bygge mest mulig kortreist, og vi merker at det også er noe kundene våre er opptatt av. WeatherPly-platene gjør jobben lettvint ettersom vi slipper å dekke til undertaket ved dårlig vær. For oss er det et godt og sikkert valg, sier Tåje.

Farget grønn

WeatherPly-platene vil ikke være synlige etter at taket er lagt, men under byggeprosessen er det enkelt å se dem. For å skille produktet fra andre konstruksjonsfinerplater, har WeatherPly blitt farget grønn. Det tydeliggjør at den er værbestandig og skal brukes utendørs, skriver Moelven.

Til tross for at den er behandlet, har platen god sklisikring med lik friksjonsevne som ubehandlet kryssfiner.

WeatherPly™ er behandlet med et silikat på alle sider, som gjør at platen er værbestandig og reduserer vanninntregning.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS