Vil ha innspill til digital sporing av byggematerialer

Statsbygg har tatt initiativet til utviklingen av en veileder for digital sporing av byggematerialer. Nå inviteres norsk trevarebransje til å komme med innspill til veilederen.

Publisert

Målet med den nye veilederen er å sikre bedre kontroll på hvilke produkter som er bestilt, levert og montert i et byggeprosjekt, og samtidig sørge for bedre dokumentasjon og kontroll på vareflyten, skriver norsketrevarer.no.

– Vi kjenner jo alle til strekkoden som registreres i kassa på butikken. Der fungerer det godt, men det har vært mer komplisert å utvikle en felles, lett lesbar standard som omfatter alle produkter som inngår i et byggeprosjekt, sier forretningsutvikler Knut Mathisen i GS1 Norway, som har hatt ansvaret for utviklingen av den nye GTIN-veilederen for digital sporing av byggematerialer.

– Så langt inngår tre produktkategorier i den nye veilederen, der dører og vinduer er en av dem. Men målet er jo å utvide veilederen med flere kategorier, og dette er noe av det vi nå ønsker tilbakemeldinger fra trevarebransjen på, sier Mathisen.

Les mer om saken på norsketrevarer.no

Du kan laste ned veilederen og komme med dine innspill på GS1 Norway sine hjemmesider.

Powered by Labrador CMS