Illustrasjonsfoto: yayimages.com
Illustrasjonsfoto: yayimages.com

Påsken ga kraftig utslag for byggevarehandelen

​Tallene fra Virke byggevare viser en omsetningsvekst i første tertial på 4,1 prosent. Privatmarkedet hadde derimot svak omsetning. Den tidlige påsken i år gjorde at store deler av sesongvaresalget ble flyttet til senere på våren.

Publisert

Hovedorganisasjonen Virke opplyser at det er svært stor variasjon mellom de ulike fylkene: Kraftigst vekst finner vi i Oppland, men også store deler av indre Østland for øvrig gjør det gjennomgående bra. Ikke overraskende viser store deler av Vestlandet negativ utvikling også denne perioden.

Tallene fremstår sterke, med tanke på at det også var et solid tertial samme tid i fjor, sier Bengt Herning, direktør for Virke Byggevare.

Likevel antar vi at en betraktelig del av veksten skyldes prisøkning grunnet fortsatt svak valuta. Vi vet at det tar lang tid før endringer i valutakurs gir utslag i prisøkninger, sier Herning.

Det er fortsatt bra fart i hyttemarkedet, noe som i enkelte regioner er med å trekke opp tallene betydelig.

Det er svært hyggelig for de aktørene som har hovedtyngden i disse områdene, sier Herning.

Privatmarkedet har en negativ utvikling målt mot samme periode i fjor, med -1,2 prosent nedgang. Tallene i privatmarkedet preges av den svært tidlige påsken i år. Den negative utviklingen ser vi igjen i stort sett alle deler av landet. Til tross for høy kampanjeaktivitet på uteromskategorien, har ikke dette materialisert seg i gode omsetningstall enn så lenge.

Det at påsken falt så tidlig som den gjorde i år, har gjort at vi antar forbrukeren har forskjøvet de store utendørsprosjektene til senere på våren. Vi er ikke bekymret for utviklingen i privatmarkedet som så, da vi forventer at mye av dette blir tatt igjen allerede i mai. Privatmarkedet kommer sterkt de neste månedene, det er vi sikre på, avslutter Herning.

Les hele rapporten her

( Hovedorganisasjonen Virke )

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS