F.v. Torstein Jortveit, Glenn Olsen, daglig leder Byggi Randesund og Hans Olav Wetrhus. (Foto: Optimera)

Optimera styrker seg i sør

Optimera kjøper Hunsfos Byggsenter AS som består av Byggi Hunsfos og Byggi Randesund. Med seks Montér byggevarehus og et Optimera Proffsenter i og rundt Kristiansand, styrker Optimera ytterligere sin posisjon på Sørlandet.

Publisert

Hunsfos Byggsenter i Vennesla ble startet opp av tre eiere i 2012. I 2015 åpnet de Randesund Byggsenter, øst for Kristiansand. Optimera befester og styrker sin ledende posisjon på Sørlandet gjennom oppkjøp av begge byggevarehusene.

– Vi har vært gjennom arbeidsomme, morsomme og lærerike år. Markedet har tatt oss godt imot, noe som viser at behovet var, og er der begge steder, sier Torstein Jortveit, eier og daglig leder i Hunsfos Byggsenter, i en pressemelding.

– Nå har vi kommet til et punkt hvor vi må videreutvikle byggevarehusene for å møte behovene, og da er vi avhengig av et system som vi ikke har tilgang på per i dag. Det har Optimera i sine Montér byggevarehus, med erfaring, kompetanse, varer og konsepter som kan ta oss til nye høyder, fortsetter han.

Slår hodene sammen

Alle ansatte og eiere blir med videre.

– Vi skal nå høste det beste fra to virksomheter – den lokale kjennskapen til markedet, og erfaringen med kundene som de to varehusene besitter, og kompetansen og stordriftsfordelene vi kan tilføre. Vi er opptatt av å bevare og utvikle tilbud og tjenester til privatmarkedet, og styrke og utvikle satsingen på proffmarkedet, sier Hans Olav Wetrhus, regionsdirektør sør i Optimera.

– Konkurransen blir tøffere og tøffere, men nå blir vi enda bedre rustet til å møte den. Vi gleder oss til fortsettelsen, og er klare for å ta fatt på oppgavene. Dette blir kjempespennende, sier Jortveit.

Bedre rustet til å betjene proffmarkedet

Etter overtakelsen av de to byggevarehusene vil Optimera ha sju avdelinger innenfor en avstand på 30 kilometer fra Kristiansand.

– Vi opplever vekst og økt etterspørsel etter våre varer og tjenester. Dette oppkjøpet gjør oss enda bedre rustet til å møte ønsker, behov og krav fra både profesjonelle og private kunder, sier Wetrhus.

På spørsmål om hvordan kundene vil oppleve overgangen til Montér, svarer Wetrhus følgende:

– På Hunsfos skal vi bygge om og utvide til et moderne Montér byggevarehus både ute og inne. På Randesund blir det noe modernisering og mindre ombygging. Sortimentet skal justeres og tilpasses Montér i løpet av høsten.

– Totalt sett blir Optimera bedre rustet til å betjene proffmarkedet i sør. Vi kommer til å gjøre løpende vurderinger på om vi skal ta inn noen av våre spesialistkonsepter, som blant annet Dør og vindu samt Verktøy, festemidler og arbeidsklær, avslutter Wetrhus.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS