Byggeboom for Byggmax

Gjør-det-selv kjeden Byggmax har økt omsetningen 21 prosent i tredje kvartal. Byggmax har også selv bygget tre nye varehus i Norge så langt i år.

Publisert

– Vi har hatt en voldsom økning i pågangen på varehusene i sommer, men også omsatt voldsomt mye på nett, sier Olle Sjölin, kommersielt ansvarlig i Byggmax Norge, i en pressemelding.

Digitalt kvantesprang under korona

Nettbestillingene har steget med 40 prosent i tredje kvartal. «Klikk og hent» er spesielt populært.

– Vi merker at Norge har tatt et digitalt kvantesprang under korona, og det virker som at endringen vil vedvare. Byggmax får nå igjen for å ha satset langsiktig på nettløsningen, sier Sjölin.

Korona har gitt hjemmefiksere mye tid til nye prosjekter. Av omsetningstallene ser vi at det har vært spesielt populært å male og bygge platting og terrasse.

– Vi holdt pusten et øyeblikk under nedstengingen av samfunnet, men etter hvert tikket omsetningsrekordene inn over hele landet. Da var det bare å brette opp ermene, og forsøke hjelpe alle kundene som ville pusse opp. Vi ser allerede at de nye varehusene våre i Grimstad og Vestby går over all forventning. Nå har vi nettopp åpnet vårt 45. varehus på Notodden, sier Olle Sjölin.

Gratis hjemlevering til alle over 70 år

Å ha en liten og lettbent organisasjon med korte beslutningsveier har vært nøkkelen til å håndtere situasjonen. Rask og effektiv omstilling ga Byggmax oppmerksomhet fra Justis- og beredskapsminister Monica Mæland.

– Mæland fortalte under en pressekonferanse i mars at hun var imponert hvordan vi klarte å strekke oss for å gi gratis hjemlevering til alle over 70 år. For oss var dette ganske enkelt det riktige å gjøre i det som var en vanskelig situasjon, særlig for risikogruppene, sier Olle Sjölin.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS