Nye Torvbråten skole. (Arkitekt: Link Arkitektur)
Nye Torvbråten skole. (Arkitekt: Link Arkitektur)

Veidekke bygger svanemerket skole i Røyken

Bygger i massivtre med høye miljøambisjoner

Publisert

Veidekke har fått i oppdrag av Røyken kommune å bygge nye Torvbråten skole. Skolen med flerbrukshall skal oppføres i massivtre med høye miljøambisjoner. Kontrakten er en totalentreprise verdt 187 millioner kroner ekskl. mva, skriver Veidekke i en pressemelding.

Vikig med gode skolebygg

Den nye skolen blir en to-parallell barneskole for elever fra første til syvende trinn. Skolen får grunnflate på 4.200 kvadratmeter og blir på totalt 6.700 kvadratmeter over to etasjer med undervisningsarealer og flerbrukshall. Veidekkes oppdrag innebærer også opparbeidelse av utomhusarealer rundt skolen. Tomteareal er på 31.000 kvadratmeter.

– Gode skolebygg er noe av det viktigste vi kan bygge, og vi er svært godt fornøyd med å ha vunnet konkurransen om dette oppdraget. Vi gleder oss over å ha fått tillit fra Røyken kommune og ser fram til et godt samarbeid med Røyken eiendom, sier distriktsleder Gro Brathovde i Veidekke Bygg Buskerud.

Bærekraftige løsninger

Torvbråten skole er ifølge Brathovde et spennende prosjekt der bærekraftige løsninger vektlegges – noe som er i tråd med Veidekkes miljøambisjoner. Skolen svanemerkes og skal i tillegg bygges i massivtre, den får også solceller og overvannsfordrøyning på takflatene.

– Nå skal vi og våre samarbeidspartnere gjennomføre prosjektet på en best mulig måte i felleskap med kommunens team. Byggearbeidene starter med riving av eksisterende skole rett etter skoleslutt i juni, og den nye skolen skal stå ferdig til skolestart i januar 2021, avslutter Brathovde.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS