Lade skole er den tredje skolen i Trondheim som bygges i massivtre. Skolen skal stå ferdig i 2018. Foto: (Eggen Arkitekter)
Lade skole er den tredje skolen i Trondheim som bygges i massivtre. Skolen skal stå ferdig i 2018. Foto: (Eggen Arkitekter)

Bygger skole nummer tre i massivtre

Først kom Nardo, deretter Åsveien og nå reiser Lade skole seg fra bakken – den tredje skolen i massivtre i Trondheim.

Publisert

Det skriver trondheim2030.no, som er et nettmagasin om byutvikling i Trondheim utgitt av kommunalområde byutvikling, Trondheim kommune.

Trondheim kommune har bygd innovative bæresystemer i tre i mange av sine bygg siden 2005, og nå bygges den tredje skolen i massivtre. En sentral problemstilling for Lade skole er å se på hvilke klimavennlige materialer og løsninger som gir størst gevinst for pengene.

– Det er viktig for Trondheim kommune å bygge klimavennlige bygg innenfor de økonomiske rammene vi har, sier Mona Åsgård, prosjektutvikler i Trondheim eiendom . – Dette gjør vi ved å sammenholde klimafotavtrykket med kostnader for ulike løsninger og materialer i et livsløpsperspektiv. Da utvikler vi egen kompetanse slik at vi kan prioritere å gjøre mer av det som både er klimavennlig og økonomisk gunstig for kommunen som byggherre, sier hun.

Les mer om saken på trondheim2030.no

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?

Last ned bladet elektronisk

Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS