«Outstanding»-sertifikat til Horten VGS

Nye Horten videregående skole har mottatt BREEAM NOR Outstanding-sertifikatet! Det innebærer at Horten videregående skole er Norges høyeste miljøklassifiserte utdanningsbygg og et av verdens mest bærekraftige offentlige bygg.

Sammenlignet med et referansebygg, har Nye Horten vgs 43,1 prosent lavere klimagassutslipp, skriver Link arkitektur i en pressemelding.

Utslippene ble redusert ved å ta i bruk materialer som massivtredekker, lavutslippsbetong, utstrakt bruk av trevirke, og stål med høy resirkuleringsgrad. Skolen har blant annet verdens største vindeltrapp i massivtre:

Da prosjektet i Horten skulle settes i gang, satte Vestfold og Telemark fylkeskommune to sentrale mål. Skolen skulle være et plusshus etter FutureBuilt-definisjonen og klimagassutslippene skulle reduseres med 40 %, i tråd med fylkeskommunens grønne strategi. For å realisere ambisjonen knyttet de til seg blant andre Link arkitektur.

– Vi håper at dette kan være et eksempel til etterfølgelse for flere skolebygg i Norge. Vi har vært opptatt av å skape et kompakt og robust bygg, med fokus på gode læringsmiljøer, sier arkitekt Grethe Brox-Nilsen.

Konseptet er utviklet med et ønske å trekke parken inn i bygget.
Konseptet er utviklet med et ønske å trekke parken inn i bygget.

Løsningen er basert på å la så mye som mulig av parkområdet være grønt. Et kompakt bygg plassert på området nordligste del gjør at store deler av tomten er integrert i parken og er en del av skolens uteområde. Bygningen er løst i fire etasjer pluss en underetasje og teknisk rom på taket, en fordeling som løser mye av logistikken, avstander i bygget og adkomster.

De organiske stiene fra den historiske delen av parken videreføres fram til skolen og videre gjennom byggets atrium.
De organiske stiene fra den historiske delen av parken videreføres fram til skolen og videre gjennom byggets atrium.

Link arkitektur jobbet i tett, tverrfaglig samspill med Veidekke, samt Sweco og Erichsen & Horgen, for å oppnå målet om et energieffektivt plusshus og passivhuskvalitet.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS