At Skog kjøper seg inn i SB Skog

Konkurransetilsynet har avsluttet sin vurdering av salg av 34 prosent av aksjene i SB Skog fra Viken Skog SA til AT Skog SA. Transaksjonen blir nå gjennomført som planlagt.

Publisert
Olav Breivik, styreleder i Viken Skog
Olav Breivik, styreleder i Viken Skog

Det skriver Viken Skog på sine nettsider.

Styreleder i Viken Skog, Olav Breivik er glad for at denne saken nå har fått en fornuftig konklusjon. AT Skog og Viken Skog samarbeider tett på flere områder, blant annet gjennom det felles eksportselskapet Viken AT Market.

– Med AT Skog som medeier i SB Skog styrker vi selskapets plattform og grunnlag for utvikling ytterligere, sier Breivik.

Olav Veum, styreleder i AT Skog
Olav Veum, styreleder i AT Skog

Styreleder i AT Skog, Olav Veum ser frem til å bli medeier i SB Skog. SB Skog har etablert seg som en solid aktør i tømmermarkedet i Norge, og komplementerer AT Skog sin virksomhet.

–Vi ser dette som et viktig bidrag til å øke effektiviteten og verdiskapningen i hele verdikjeden, sier Veum.

(viken.skog.no)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?

Last ned bladet elektronisk

Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

AT Skog SA er et samvirkeforetak som eies av 7 500 skogeiere i Agder-fylkene og Telemark. Omsetningen er NOK 600 millioner kroner. Formålet er å tilby lønnsom tømmeravsetning og faglig gode skogtjenester, samt å sikre medlemmenes råderett over egne arealer. Selskapet har solid økonomi med 54 ansatte fordelt på distriktskontorer i Agder-fylkene og Telemark, med hovedkontor i Skien.

Viken Skog SA er et skogeiersamvirke eid av 10 000 skogeiere på Østlandet. Selskapets årsomsetning i 2016 blir ca. NOK 1,7 milliard for konsernet, inkludert det heleide datterselskapet SB Skog AS. Viken Skog SA har 73 ansatte med hovedkontor på Hønefoss og fem distriktskontor. Selskapet er en viktig aktør i Norge på omsetning av tømmer og salg av skogtjenester. Selskapet har også betydelige eierposisjoner i andre viktige deler verdikjeden.

(viken.skog.no)

Powered by Labrador CMS