For Aanesland Limtre skal Thomas Orskaug bidra med rådgiving og salg av limtre- og massivtrekonstruksjoner.
For Aanesland Limtre skal Thomas Orskaug bidra med rådgiving og salg av limtre- og massivtrekonstruksjoner.

Fra Treteknisk Institutt til Aanesland Limtre

Thomas Orskaug, en av Norges mest erfarne på massivtrekonstruksjoner, blir partner i Aanesland Limtre og skal lede selskapets kontor på Østlandet.

Publisert

Thomas Orskaug har ni års erfaring med limtre- og massivtreprosjekter i Norge og Sverige fra sin tid i Moelven og østerrikske KLH Massivholz. De siste fire årene har han vært ansatt som rådgiver i Norsk Treteknisk Institutt.

– Jeg har stortrivdes som rådgiver for byggherrer, entreprenører, arkitekter og ingeniører som bygger små og store trekonstruksjoner. Nå gleder jeg meg over å være en leverandør av trekonstruksjoner, som del av et ungt selskap med en allerede imponerende merittliste, sier Orskaug i en pressemelding.

– Kjent og anerkjent i markedet

Limtrekonstruksjonen til den nye ankost- og avgangshallen på Oslo Lufthavn Gardermoen er levert av Aanesland Limtre. (Foto: Peter Leenders)
Limtrekonstruksjonen til den nye ankost- og avgangshallen på Oslo Lufthavn Gardermoen er levert av Aanesland Limtre. (Foto: Peter Leenders)

Aanesland Limtre er eneforhandler i Norge av limtre fra noen av Europas største og fremste produsenter. Selskapet har levert alle limtrekonstruksjonene til nye Oslo Lufthavn Gardermoen, i tillegg til trebruer, idrettshaller, bibliotek og andre offentlige bygninger over hele Norge. Aanesland Limtre har også levert flere prosjekter til Nasjonal turistvei, deriblant begge prosjektene til den internasjonalt anerkjente arkitekten Peter Zumthor i Allmannajuvet og Steilneset.

Hallvard Nilsen, daglig leder i Aanesland Limtre, gleder seg over nyansettelsen.

– Thomas Orskaug er en kjent person i det norske markedet, anerkjent for sin erfaring og ekspertise. Med Thomas på laget kan vi i større grad gi råd i en tidlig fase til byggherrer, arkitekter og entreprenører som skal bygge, eller vurderer å bygge, i tre, sier Nilsen.

Tre for miljø og estetikk

Orskaug sier etterspørselen etter trekonstruksjoner er økende.

– Krav til miljø og estetikk gjør tre til et foretrukket materiale i mange tilfeller. Om man virkelig skal redusere CO2-fotavtrykket til nybygg, må man bruke tre i stedet for stål- og betongkonstruksjoner. Tre er også blitt et langt mer konkurransedyktig alternativ til stål og betong de siste årene, sier Orskaug.

Åpner nytt kontor

Med ansettelsen av Orskaug åpner Aanesland Limtre et kontor på Østlandet.

– Vi har lenge ønsket å komme tettere på kundene, som ofte befinner seg i og rundt Oslo, sier Nilsen.

Aanesland Limtre har i fra før kontor i Kristiansand. Selskapet er eiet av Aanesland Gruppen, som også eier Aanesland Fabrikker og har eierinteresser i Sørlaminering.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS