Ringalm investerer og dobler kapasitet i trelastproduksjon

Ringalm AS investerer 70 millioner kroner i ny tørkekapasitet og automatisering av justerverk.

Publisert

– Vi vil doble vår kapasitet på Ringalms sagbruk Hauerseter på Romerike og totalt ha kapasitet til å skjære over 250.000 kubikkmeter tømmer i Ringalm, sier daglig leder Trond Mæhlum i en pressemelding.

– Sammen med Begna Bruk AS, som Viken Skog SA også er majoritetseier i, vil vi representere en årskapasitet på over en halv million kubikkmeter tømmer og bli en betydelig større aktør i trelastmarkedet, sier Mæhlum.

Ringalm AS eies siden i fjor av Viken Skog SA (51%), Almenningssaga AS (35%) og Borregaard AS (15%). Ringalm driver i tillegg et spesialisert bruk for høvlet trelast og ferdig grunnet og malt kledning på Næroset i Ringsaker.

– Vi er lokalisert i svært gode tømmerregioner, nær markedet, og vil miljømessig ha en god profil, fortsetter Mæhlum.

Hovedeier og tømmerleverandør Viken Skog SA inngikk i juli en avtale om å kjøpe sagtømmer fra Mathiesen Eidsvold Værk, 350-årsjubilanten som er en av Norges store skogeiere, med skog i områdene rundt Hurdalssjøen. Høykvalitets sagtømmer fra nærområdet vil nå bli foredlet til trelast i RingAlm AS.

Salgs- og markedssjef Håkon Thiis-Evensen
Salgs- og markedssjef Håkon Thiis-Evensen

– Vi ønsker å være ledende på miljø og vil ha svært effektive transportavstander både til råstoff og marked. Våre kunder legger stadig større vekt på miljøsiden, sier markedssjef Håkon Thiis-Evensen.

Maskinleverandører er Alfsen og Gundersson AS på nye trelasttørker og USNR og RemaSawco på anlegg for helautomatisert trelastsortering.

– Dyktige prosjektteam og leverandører gjør at vi så langt har nådd milepælene i framdriftsplanene og allerede vil øke kapasiteten en del innen utgangen av 2021, med ytterligere opptrapping til planlagt kapasitet i løpet av første halvår 2022, avslutter daglig leder Trond Mæhlum.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS