Foto: Kebony
Foto: Kebony
Foto: Kebony
Foto: Kebony

Kebony øker produksjonskapasiteten

Har åpnet nytt tørkekammer i fabrikken i Skien.

Publisert

Forrige uke innviet Kebony Norge As offisielt det nye tørkekammeret, med representanter fra eiere, styre og ledelse tilstede.

For bedriften er dette et stort skritt og representerer en viktig satsing og styrking av arbeidsplassene knyttet til virksomheten, sier teknisk direktør ved Kebony, Per Brynhildsen, i en pressemelding.

Bedriften produserer det internasjonale Kebony-modifiserte treverket, og den nye enheten vil øke den årlige produksjonskapasiteten med rundt 6 000 m3 ferdig Kebony Clear-produkter. Dette betyr en volumøkning på omtrent 30 prosent i forhold til tidligere kapasitet.

Gjennom denne kapasitetsøkningen vil bedriften ytterligere styrke sin posisjon på det nasjonale og internasjonale markedet. Det er svært viktig å øke produksjonen vår ettersom vi ser at etterspørsel av bærekraftige produkter med høy kvalitet stadig øker på det globale markedet, sier Christian Jebsen, administrerende direktør i Kebony.

Kebonys teknologi- og prosjektavdeling har selv designet sikkerhets-, varmeoverførings-, og styringssystemet i tørkekammeret. Investeringen er på 22 millioner kroner.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Teknologien bak Kebony er en miljøvennlig, patentert trebehandlingsprosess utviklet i Norge.

En bio-basert væske gir treets cellestruktur en permanent endring med de ypperste egenskapene. Kebony er et meget holdbart og bærekraftig treverk med samme estetikk og egenskaper som de beste tropiske tresorter.

Kebony krever minimalt vedlikehold og har lave livsløpskostnader.

(Kilde: Kebony)

Powered by Labrador CMS