Trevaredagene:

Dennis Jørgensen (i midten) fra Trevaren Eydehavn AS ble den aller første vinneren av prisen som 'Årets lærling' i norsk trevarebransje under Trevaredagene 2022 i Trondheim. Her flankert av de to andre nominerte til prisen, Aleksander Olsen (t.v) fra Meling AS og Mathias H. Berrefjord fra NorDan Norge.
Dennis Jørgensen (i midten) fra Trevaren Eydehavn AS ble den aller første vinneren av prisen som "Årets lærling" i norsk trevarebransje under Trevaredagene 2022 i Trondheim. Her flankert av de to andre nominerte til prisen, Aleksander Olsen (t.v) fra Meling AS og Mathias H. Berrefjord fra NorDan Norge.

Dennis Jørgensen ble Årets lærling

– Dette var skikkelig stas. Det er en pris jeg er veldig ydmyk over å få, og jeg ble nesten overveldet over rammene for prisutdelingen – med trampeklapp og nesten 200 trevareentusiaster i salen.

Publisert

Dennis Jørgensen (19) ved Trevaren Eydehavn AS var en av tre ungdommer som kom til «finaleheatet» for å bli kåret til «Årets lærling» i norsk trevarebransje. De to andre priskandidatene var Mathias Hognestad Berrefjord (20) fra NorDan AS og Aleksander Olsen (28) fra Meling AS.

– Jeg satte jo først og fremst stor pris på å bli nominert til prisen, det var skikkelig artig. At jeg skulle gå helt til topps hadde jeg vel kanskje ikke trodd, men desto hyggeligere når det ble det som ble sluttresultatet av det, sier prisvinneren fra Eydehavn utenfor Arendal.

Juryens begrunnelse

Dennis mottok prisen fra daglig leder Hilde Widerøe Wibe under festarrangementet på De Norske Trevaredagene 2022, og juryen hadde bl.a. følgende begrunnelse for pristildelingen:

«Dennis startet først hos Trevarene Eydehavn AS i utplassering og deretter i sommerjobb. Man merket raskt i bedriften at dette var en ungdom med interesse for faget og som passet meget godt som snekker. Gjennom læretiden har Dennis vist god framferd, og han er rolig og arbeidsom. I læretiden har han lært seg å kjøre alle maskinene på en riktig måte. Samtidig er han god på produkter som krever arbeid med hendene.

Trevaren Eydehavn AS hadde en brann i mai 2020, der så og si hele fabrikken brant ned. For ikke å måtte legge ned, så ble produksjonen lagt til flere leide lokaler. I denne prosessen var Dennis veldig god å ha. Han sto på både sent og tidlig for å få produksjonen i gang, samt å lære seg de nye maskinene. Han har vært en verdifull medarbeider, som etter læretiden ble fast ansatt».

Tre verdige priskandidater

Norske Trevaren-sjefen vektla under pristildelingen at alle de tre priskandidatene er verdige vinnere av prisen som årets lærling i norsk trevarebransje, og at alle treffer treffer godt på alle kriteriene for prisen.

– Når juryen da skulle velge ut en vinner så var det altså Dennis Jørgensen ved Trevaren Eydehavn som stakk av med seieren. Dette er en bedrift som har vært i en helt ekstraordinær situasjon, der Dennis har spilt en viktig rolle og vært en uunværlig ressur for bedriften, uttalte Widerøe Wibe ved prisoverrekkelsen, som også la vekt på at Trevaren Eydehavn AS i sin nominasjon av Dennis Jørgensen også pekte på at han er et fint forbilde for resten av bedriften.

Prisvinneren fikk en verktøykoffert til en verdi av kr. 7000.- som er sponset av Julius Blum GmbH Norge, mens de to andre kandidatene til prisen fikk hver sine gavekort til en verdi av kr. 3000.- som er sponset av C. Dahm Maskinforretning AS og A. Falkenberg Eftf. AS.

(Norske Trevarer)

Powered by Labrador CMS