Charlotte Inderhaug Fleten (32) går fra jobben som salgssjef i Glamox til daglig leder i den prisbelønte trevarebedriften Melby AS på Nordmøre.
Charlotte Inderhaug Fleten (32) går fra jobben som salgssjef i Glamox til daglig leder i den prisbelønte trevarebedriften Melby AS på Nordmøre.

Charlotte (32) går fra lys og varme til trevarebransjen - overtar etter trappenestor

Charlotte Inderhaug Fleten har 12 års fartstid fra Glamox-konsernet, de siste fem av dem som salgssjef. Nå går hun fra lys og lysarmatur til trevarebransjen.

Publisert

Fra nyttår overtar 32-åringen som daglig leder i Melby AS, der hun skal fylle skoene etter trevarenestoren og «trappekunsteren» Bjørn Melby.

– Det blir jo aldri noen ny Bjørn Melby, så det har jeg ingen som helst ambisjoner om å prøve på. Men jeg er heldig som får ha med meg Bjørn videre i en aktiv rolle som operativ senior i bedriften.

Det er altså fra lysbransjen Charlotte har bygd opp sin yrkeserfaring og kompetanse innen salg og ledelse. Glamox AS har gjennom årene vokst seg til å bli en internasjonal virksomhet, og gjennom sine 12 år i konsernet sitter den kommende trevarelederen på mye relevant innsikt i en klassisk produksjonsbedrift.

Fokus på salg og ledelse - Kompetansen fra salgssjefjobben i Glamox er nyttig å ta med seg inn i lederjobben i Melby. Samtidig vil det frigjøre en del av Bjørns tid til å konsentrere seg enda mer om produksjon og produktutvikling, og så kan jeg ta meg mer av salg og ledelse.

Jeg har relativt lite kunnskap om trevarebransjen, utover at jeg har bodd på Eide på Nordmøre de siste årene, og på den måten fått observert en fantastisk flott bedrift fra utsiden, sier Inderhaug Fleten.

– Jeg er trygg på at vi er på riktig veg, og at min jobb som ny daglig leder derfor blir å forsterke denne retningen og ta vare på den kompetansen og de verdiene vi er bygd på, sier Charlotte Inderhaug Fleten, som i midten av september setter kursen til Trondheim og De Norske Trevaredagene.

– Det gleder jeg meg skikkelig til. Nå ser jeg skikkelig fram til å bli bedre kjent med bransjen og nettverket av trevarebedrifter.

– Jeg visste hva jeg gjorde da jeg takket ja til jobben som ny daglig leder ved Melby. Det er en rolle jeg tar på meg med stolthet og spenning, og med respekt og ærefrykt over det arbeidet som Bjørn og kollegiet hans på Melby har lagt ned over flere tiår. Min jobb blir først og fremst å bidra til å forsterke dette på beste måte.

(Norske Trevarer)

Powered by Labrador CMS