– Vi gleder oss som unger, sier Kristine Nore i Splitkon – her med utsikt over pressene som skal lime sammen 55 kvadratmeter store massivtreelementer. (Foto: Georg Mathisen)
– Vi gleder oss som unger, sier Kristine Nore i Splitkon – her med utsikt over pressene som skal lime sammen 55 kvadratmeter store massivtreelementer. (Foto: Georg Mathisen)

Tre elementer i julegave

Verdens største massivtrefabrikk er nesten ferdig. – Vi skal kjøre tre elementer i neste uke. Det blir årets julepresang, sier Kristine Nore i Splitkon.

Publisert

Forsknings- og innovasjonssjefen fryder seg. Hun viser rundt på et kjempeanlegg på Åmot i Modum. 187 meter måler det fra den ene gavlveggen til den andre. Likevel blir det trangt på innsiden. Plassen kommer til å være vært godt utnyttet når alt er ferdig.

En kvart milliard

– Vi gleder oss som unger til det ruller, sier Nore. Da Treindustrien besøkte fabrikken onsdag kveld, var storparten av lokalet fylt opp. Statsforetaket Siva, Selskapet for industrivekst, bygger fabrikken og leier den ut igjen til Splitkon. Totalt er det investert en kvart milliard kroner i bygg og maskiner.

– Vi testet limpåføringen onsdag kveld. Neste uke skal vi prøveprodusere tre elementer. Det blir årets julepresang, sier Kristine Nore.

Sjøsetter Skipet

Allerede før fabrikken er ordentlig i gang, ligger de første søylene til Skipet klare. Skipet i Solheimsviken i Bergen blir Norges største kontorbygg i tre, 12 000 kvadratmeter stort. Splitkon leverer om lag 4000 kubikkmeter massivtre.

Les reportasje fra Splitkon-fabrikken i Treindustrien nr. 1/2019.

  Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

  Vil du bli bedre kjent med bladet?
  - Last ned bladet elektronisk
  - Eller bestill abonnement

  Her får du et innblikk i hva vi skriver om

  Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

  Powered by Labrador CMS