Ny massivtre-fabrikk på Åmot

I overkant av 200 millioner kroner skal investeres i et nytt industrianlegg på Åmot i Buskerud for produksjon av massivtre og krysslimte tre-elementer. Bak storsatsingen står Ski Bygg Gruppen AS, Splitkon AS og Bygg Invest Åmot AS.

Publisert

Daglig leder og medeier i Splitkon AS, Morten Leander Johansen, sier på deres nettsider at satsningen er et resultat av en sterkt økende etterspørsel etter trebaserte konstruksjonsløsninger både nasjonalt og internasjonalt.

– Dette drives blant annet av et stadig sterkere fokus på miljø også innenfor byggeindustrien, sier Johansen.

Splitkon skriver videre at det planlagte anlegget på Åmot vil bli blant de største og mest moderne i Europa. Satsningen skal videreutvikle den posisjonen Splitkon AS i dag har innenfor limtre- og massivtre-industri, og skape nye arbeidsplasser i Modum Kommune.

Anlegget forventes å ha oppstart i Juni 2018.

(splitkon.no)

  Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

  Vil du bli bedre kjent med bladet?
  - Last ned bladet elektronisk
  - Eller bestill abonnement

  Her får du et innblikk i hva vi skriver om

  Powered by Labrador CMS