Splitkons nye fabrikk er på 9000 kvadratmeter. (Foto: Siva)
Splitkons nye fabrikk er på 9000 kvadratmeter. (Foto: Siva)

Splitkon åpnet verdens største massivtrefabrikk

I dag åpnet Splitkon dørene til sin nye massivtrefabrikk på Åmot i Buskerud. Prislapp: 250 millioner kroner.

Publisert

Private og institusjonelle investorer samt statsforetaket Siva står bak den samlede finansieringen på 250 millioner kroner.

Klima- og miljøvernminister Ola Elvestuen
Klima- og miljøvernminister Ola Elvestuen

Klima- og miljøvernminister Ola Elvestuen sto for åpningen, og han trakk fram hvordan bruk av massivtre er med på å redusere CO2 utslipp:

– Bruk av tre i bygg vil ikke bare redusere bruken av utslippsintensive materialer som stål og betong, men også binde karbon. Dette er et godt eksempel på hvordan kompetanse og innovasjon kan resultere i en lønnsom næringssatsing som samtidig bidrar til det grønne skiftet, sa Elvestuen.

Inne i fabrikken til Splitkon. (Foto: Siva)
Inne i fabrikken til Splitkon. (Foto: Siva)

Vil omsette for en halv milliard

Morten L. Johansen, administrerende direktør i Splitkon
Morten L. Johansen, administrerende direktør i Splitkon

Splitkons nye fabrikk er på 9000 kvadratmeter og naturligvis oppført i massivtre. Fabrikken har en produksjonslinje som er 400 meter lang, og allerede før den offisielle åpningen i dag hadde selskapet sikret full produksjon ut 2019. Splitkons 2019-budsjett er på 200 millioner kroner; en dobling sammenlignet med 2017-omsetningen. Om fem år er ambisjonen å omsette for en halv milliard kroner, ifølge en pressemelding fra Siva.

– Vi er naturligvis stolte over at verdens største og mest avanserte massivtrefabrikk nå står klar her på Åmot i Modum. Det gir arbeidsplasser, skatteinntekter og fremtidstro, sier Morten L. Johansen, administrerende direktør i Splitkon.

Lise Bartnes Aalberg, eiendomsdirektør i Siva.
Lise Bartnes Aalberg, eiendomsdirektør i Siva.

Leier foreløpig lokalene

Siva, det statlige Selskapet for industrivekst, har investert 130 millioner i fabrikken. Eiendomsdirektør i Siva, Lise Bartnes Aalberg, er glad for at de kunne bidra til å realisere den industrielle satsingen.

– Siva bidrar til næringsutvikling i hele landet, og det er viktig for oss å fremme vekstkraften i distriktene. Vi har stor tro Splitkon og på massivtre som byggemateriale, og at dette er starten på en ny bærekraftig industri for Norge, sier Bartnes Aalberg.

Splitkon leier det nye fabrikkbygget av Siva, og målet er at de på sikt skal kunne kjøpe fabrikken tilbake.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS