Optimera Byggsystemer har nå produksjonssteder på Ilseng, Andebu, Stangeland og Tysnes. (Illustrasjonsfoto: Optimera)

Optimera har åpnet på Tysnes

Optimera har nå åpnet fabrikken for elementproduksjon på Tysnes

Publisert

Etableringen i Uggdal på Tysnes er et samarbeid mellom Optimera AS og de lokale selskapene Byggmester Hitland (Hitland gruppen AS) og entreprenøren Fronta (Fronta invest AS). Navnet på driftsselskapet på Tysnes er Optimera Prefab Vest AS.

Optimera er i dag et landsdekkende selskap med stor distribusjonskraft og det stilles store forventninger til denne satsningen, skriver Optimera i en pressemelding.

‒ Dette er et marked i vekst og vi er langsiktige i våre investeringer. Vi har en god lokal forankring og har fått inn de fagpersonene vi trenger for å bygge en bra produksjon på Tysnes, sier direktør i Optimera Byggsystemer, Stene Bergsløkken.

Store investeringer

Før åpningen av fabrikken er det investert i nytt anlegg for produksjon av takstoler. Det er også lagt inn store ressurser i forbedring det eksisterende anlegget for produksjon av elementer.

‒ Nå i starten kan vi tilby elementer og takstoler, men mer tradisjonelle precut- og konstruksjonspakker vil komme etter hvert. Vi ser at bygging med elementer i økende grad erstatter den tradisjonelle plassbyggingen der man kapper og tilpasser på byggeplassen. Vi kan nå tilby gode produkter til dette markedet og jeg har stor tro på fremtiden. Dette blir en spennende reise for oss på fabrikken, sier daglig leder Bjarte Litlabø.

Klimaendringer, miljøhensyn og stadig større krav til energieffektive og tette bygg bidrar til at skiftet fra plassbygging til konstruksjonspakker nå skjer raskere enn mange kanskje klarte å forutse. Markedet opplever nå en tydelig økning i etterspørselen etter ferdige byggingsellementer og konstruksjonspakker, skriver Optimera.

Investerer for vekst

Optimera Byggsystemer har en tydelig vekststrategi og omsetter nå for ca 330 millioner innenfor elementer, Precut og konstruksjonspakker. Etableringen på Tysnes bidrar til å befeste selskapets posisjon som totalleverandør til både nybygg- og rehabiliteringsmarkedet. Bergsløkken forteller at det investeres betydelige midler når man nå starter opp igjen produksjonen på Tysnes og det investeres for betydelig vekst.

– Jeg føler vi er godt rigget nå, men vi anslår veksten for denne type produkter til å være langt høyere enn for byggevarer forøvrig, avslutter en offensiv Bergsløkken.

Optimera Byggsystemer har nå produksjonssteder på Ilseng, Andebu, Stangeland og Tysnes.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Optimera er Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med mer enn 160 utsalgssteder, 1 900 ansatte og over 7 milliarder i omsetning. Virksomheten innbefatter Optimera Proff, Optimera Handel, Optimera Logistikk, Optimera Byggsystemer og kjedene Montér, Flisekompaniet og Byggi.

Optimera er en del av det internasjonale konsernet Saint-Gobain, som har 170 000 medarbeidere i 67 land og er Europas største distributør av byggevarer.

(Kilde: Optimera)

Powered by Labrador CMS