SN Gruppen ønskes velkommen til Montér - F.v. Steinar Folgerø, Torbjørn Folgerø, Willy Sørum og Lars Petter Grandahl (Foto: Anniken Keil Wollan)
SN Gruppen ønskes velkommen til Montér - F.v. Steinar Folgerø, Torbjørn Folgerø, Willy Sørum og Lars Petter Grandahl (Foto: Anniken Keil Wollan)

SN Gruppens ni byggevarehus går over til Montér

SN Gruppen AS på Helgeland har undertegnet en avtale med Norges ledende byggevaresel-skap, Optimera, om at deres ni byggevarehus i Nord-Norge blir Montér-forhandlere fra 1. januar 2017. SN Gruppens byggevarehus er i dag i XL Bygg-kjeden.

Publisert

– Vi er svært godt fornøyde med å ha fått til avtalen om at våre ni byggevarehus skal bli en del av Montér. Optimera er Norges ledende byggevarekjede med det franske industri-konsernet Saint-Gobain som eier. Det å kunne bli en del av Europas største distributør av byggevarer, synes vi er svært spennende, sier Steinar Folgerø, styreleder i SN Gruppen AS, i en pressemelding.

Størst på Helgeland

SN Gruppens byggevarehus er lokalisert i Sandnessjøen, Mosjøen, Brønnøysund, Herøy, Dønna, Halsa, Ørnes, Vega og Hommelstø. Byggevarehusene selger trelast, byggevarer, jernvarer og interiør. Disse hadde samlede driftsinntekter på over 350 millioner kroner i 2015 og forventes i år å få driftsinntekter på over 400 millioner.

SN Gruppen har sitt utspring fra ærverdige selskaper knyttet til de lokale markedene på Helgeland. Gruppens mål er å befeste posisjonen som den største byggevareaktøren på Helgeland og omegn, og har som målsetning å være best på fagkunnskap. SN Gruppen AS eies av Sørra Holding AS (Sandnessjøen) og Næstby Holding AS (Mosjøen),

Optimera har på få år gått fra å være nummer tre til å bli nummer én i det norske markedet. Selskapet har fortsatt sterke vekstambisjoner innen alle sine markedssegmenter, både gjennom organisk vekst og en offensiv oppkjøpsstrategi.

Vil vokse sterkt

– Avtalen med Optimera bunner i tanken om at vinnere utvikler seg best sammen med andre vinnere. SN Gruppen ønsket å være en del av Norges største byggevarekjede for på den måten kunne sikre våre kunder konkurransekraft gjennom våre egne forbedrede vilkår. Vårt mål er å vokse sterkt på trelast, byggevarer, tyngre byggevarer, jernvare og butikkvarer. Spesielt ser vi at den satsingen som Montér har på sesongsortimentet tiltaler oss, sier Steinar Folgerø.

– Optimera har lenge vært på utkikk etter en attraktiv partner i Nord-Norge for Montér-kjeden. Gjennom denne avtalen har vi fått en stor, god og seriøs byggevareaktør til å skape en bedre distribusjon for Montér i Nord-Norge. SN Gruppens ni byggevarehus er meget veldrevne og oppfyller på alle områder våre strenge krav. Vi vil på denne måten bli en av de ledende aktørene i det nordnorske byggevaremarkedet, sier Lars Petter Grandahl, direktør for Optimera Handel.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?

Last ned bladet elektronisk

Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Optimera er Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med mer enn 160 utsalgssteder, 1 900 ansatte og over 8 milliarder kroner i omsetning.

Virksomheten innbefatter Optimera Proff, Optimera Handel, Optimera Logistikk, Optimera Byggsystemer og kjedene Montér, Flisekompaniet og Byggi.

Optimera er en del av det internasjonale konsernet Saint-Gobain, som har 170 000 medarbeidere i 67 land og er Europas største distributør av byggevarer.

Powered by Labrador CMS