Utvendig er fasaden kledd med plater og profiler av lakkert aluminium. Innvendig vil det bli brukt synlig tre i himlinger og overflater hvor det er naturlig, skriver Skanska.
Utvendig er fasaden kledd med plater og profiler av lakkert aluminium. Innvendig vil det bli brukt synlig tre i himlinger og overflater hvor det er naturlig, skriver Skanska.

Åsane sykehjem bygges i tre

Skanska skal bygge Åsane sykehjem i Bergen som et treprosjekt.

Publisert

Skanska har signert kontrakt med Bergen kommune om bygging av nytt sykehjem i Åsane. Sykehjemmet bygges som et treprosjekt. Det vil si at både bærevegger og etasjeskiller i stor grad vil bli bygget ved hjelp av elementer i massivtre. Det vil også bli brukt synlig tre i himlinger og overflater hvor det er naturlig, skriver Skanska i en pressemelding.

Det nye sykehjemmet blir på ca 10300 kvadratmeter og skal inneholde 100 beboerrom med tilhørende fellesfunksjoner som stuer, kjøkken, aktivitetsrom, legekontor etc. Prosjektet består av fire bygningskropper på tre og fire etasjer som er plassert rundt en felles sentral kjerne, noe som skal sikre både god kommunikasjon mellom avdelingene og skape et verdifullt vrimleareal for beboerne. På toppen av kjernen blir det takterrasse og rundt byggene blir det uteområder tilrettelagt for beboerne.

Skanska sitt vinnerprosjekt er utviklet i samarbeid med Nordic arkitekter, landskapsarkitekter fra Norconsult og rådgivende ingeniører fra COWI og Skanska Teknikk. Prosjektet har høye bærekraftsambisjoner og skal sertifiseres i henhold til minimum BREEAM-NOR nivå «Very Good», men det skal tilstrebes å nå nivå «Excellent».

Prosjektet er avhengig av politisk godkjennelse før bygging igangsettes og ordreføres derfor ikke i Skanska før alle forbehold er avklart.

– Bergen kommunen har høye ambisjoner for Åsane sykehjem og de har vært svært tydelige på hva de vil ha i forhandlingene vi har vært gjennom. Vi er stolt av prosjektet vi har utviklet og jeg er sikker på at vi gjennom samspill med kommunen skal klare å videreutvikle prosjektet slik at det bidrar til å sikre de fremtidige behovene for sykehjemsplasser i kommunen, forteller Raymond Tuv, regiondirektør i Skanska Bygg Bergen.

(Pressemelding)

  Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

  Vil du bli bedre kjent med bladet?
  - Last ned bladet elektronisk
  - Eller bestill abonnement

  Her får du et innblikk i hva vi skriver om

  Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

  Powered by Labrador CMS