Veidekke fortsetter utbyggingen av det første massivtrekvarteret i indre Stockholm

Veidekke starter byggingen av et nytt delprosjekt i Cederhusen, som blir Stockholms første boligkvarter i massivtre.

Publisert

Prosjektet, med innflytting beregnet til høsten 2022, utgjør siste del av en todelt totalentreprise for Folkhem og har kontraktsverdi på ca 108 millioner svenske kroner, skriver Veidekke i en pressemelding.

– Et enestående prosjekt

Cederhusen består av to kvartaler, og nå starter byggingen av det andre huset i den første delen. Det får ti etasjer over bakken, hvorav de åtte øverste bygges i massivtre og de to nederste i betong med fasade av sedertrespon.

Cederhusen

Cederhusen er under bygging ved den nye tunnelbaneutgangen i Hagastaden.

Ferdig utbygd vil Cederhusen omfatte to kvartaler med til sammen fire boligbygg på 10–13 etasjer som bygges over tunneller for motorvei E4/E20.

– Vi gleder oss over mottakelsen prosjektet har fått i markedet, som gjør det mulig å bygge ut hele det første kvartalet i én omgang. Det er et helt enestående prosjekt og et viktig symbol på Folkhem og på å bygge i tre. Veidekke har tydelige og høye ambisjoner for prosjektet og har fått et superteam på plass. Dette engasjementet lover godt for prosjektgjennomføringen og for et område som vil pryde Stockholm og for alltid være det første massivtrekvarteret i indre by, sier Anna Ervast Öberg, forretnings- og produktutviklingssjef i Folkhem.

Klimaoptimering

I forbindelse med prosjektet er det opprettet en samspillsgruppe med deltakere fra alle ledd i produksjonskjeden. Gruppen arbeider for å forstå bedre hvordan man kan klimaoptimere alle aktiviteter og prosesser som må til når et prosjekt som dette skal tas fra tegnebord via byggefase til ferdig innflyttet hus. Det vil i år bli startet ytterligere to forskningsprosjekter om klimaoptimal bygging.

– Vi er veldig glade for muligheten til å fortsatt kunne utnytte ekspertisen vi har bygd gjennom dette flotte og viktige prosjektet. Jeg er stolt over å se det vokse frem og gleder meg til videre å ta del i samarbeidet og engasjementet som har gjort prosjektet mulig, sier David Grimheden, teknikk- og miljøsjef i Veidekke Sverige.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS