Glenn Andre Jensen og Håvard Omholt ser fram til å ta i bruk ny teknologi på Haslestad. (Foto: Bergene Holm)
Glenn Andre Jensen og Håvard Omholt ser fram til å ta i bruk ny teknologi på Haslestad. (Foto: Bergene Holm)

Investerer 20 millioner i ny teknologi

Bergene Holm-avdelingen på Haslestad i Vestfold har de siste fem årene nesten doblet sitt produksjonsvolum. Selskapet har nå besluttet å investere rundt 20 millioner kroner i et automatsorteringsanlegg.

Publisert

Dette blir selskapets fjerde automatsorteringsanlegg, og fabrikksjef Håvard Omholt er glad for at denne investeringen nå skal gjennomføres.

– Kamerasortering gir utvilsomt høyere effektivitet, større nøyaktighet og kapasitet. Det nye anlegget vil inneholde avansert kamera- og laserteknologi som sammen med automatisk vekt og fuktighetsmåler vil sortere trelasten etter bøyefasthet og kvalitet/anvendelsesområde, sier Omholt i en pressemelding.

– Nå vil hver kvist, fuktighet og fiberretning i trelasten fanges opp av kameraene, og optimaliseres til produksjonen. At det nå kan kappes etter strengere spesifikasjoner vil naturlig nok redusere kappsvinn som alene vil gi god gevinst, sier han.

Selve implementeringen vil skje på slutten av året. RemaSawco vil være hovedleverandør med Ringsaker Industriservice som underleverandør.

Åpner for nye muligheter

Teknisk sjef og prosjektleder Glenn Andre Jensen sier at investeringen vil gi en stor gevinst for kundene, og den vil gi selskapet nye markedsmuligheter.

– Kundene etterspør mer homogene produkter innenfor spesifiserte kvaliteter. Automatsorteringsanlegget vil øke vår kapasitet og gi rom for satsing i nye markeder. Kanskje ser vi også nye produkter som et resultat, forteller Teknisk sjef Glenn Andre Jensen som er prosjektleder.

Bergene Holm er en av de store leverandørene til norsk byggevarehandel, men for å kunne utnytte råstoffet best har selskapet de siste årene også økt stort innen eksport til land der andre kvaliteter og dimensjoner etterspørres. Kamerasortering vil ifølge selskapet åpne for en enda høyere utnyttelsesgrad av råstoffet. Spesielt for industrikunder som Larviksbedriften Lett-Tak, som produserer taksystemer, er homogene produkter i en spesifikk kvalitet en forutsetning.

Først i Norge med CE-merket fingerskjøtt trelast

Bergene Holms avdeling på Haslestad er første norske anlegg som leverer fingerskjøtt konstruksjonsvirke etter Norges strengeste produksjonskontroll i samsvar med EUs seneste standard.

Prosjektene har vært gjennomført parallelt, men kamerasorteringen som nå skal på plass gjør det krevende dokumentasjonsarbeidet for å kunne CE-merke fingerskjøtt last lettere da datafangsten fra kameraene blir en del av dokumentasjonen.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS