Foto: Stig Weston
Foto: Stig Weston

– Bygg regjeringskvartalet i tre

I januar tok investor Arthur Buchardt til orde for å bygge det nye regjeringskvartalet i tre. Nå gjør Karin Andersen, stortingsrepresentant for Hedmark SV, det samme.

Publisert

Arthur Buchardt uttalte i januar til NRK at politikerne bør lytte til sine egne ord om «det grønne skiftet» ved å bygge det nye regjeringskvartalet i tre. Nå får han SV med på laget.

I et innlegg i dagens utgave av Glåmdalen skriver Karin Andersen at Norge må benytte muligheten som ligger i at regjeringskvartalet nå skal gjenoppstå til å vise fram norsk tre som byggemateriale og gi byggene en tre-profil:

Det må synes at dette er Norge. Det må bli flaggskipet til «den norske grønne råvaren». Tre er vakkert og vil kunne gjøre regjeringsbygget til en stolthet og skille seg ut fra andre regjeringsbygg i verden.

Kommunalkomiteen behandler nå et forslag fra Senterpartiet om at anbudskriteriene for nytt regjeringsbygg må sikre norsk næringsliv. Andersen mener dette er bra, men ikke nok. Derfor foreslår SV å kreve at det innenfor det sikkerhetsmessig forsvarlige, brukes tre i det nye regjeringskvartalet. Det vil bli høring på forslaget i kommunalkomiteen i mars.

Da må skog- og treindustrien og lokale politikere mobilisere, møte opp og vise at tre i regjeringsbyggene er en viktig mulighet for dem. Skal denne industrien vokse, må vi sikre store prosjekter som kan drive fram utvikling og volum. Norge er et «treland». I treet ligger det grønne karbonet, og det er framtidas byggemateriale og råvare, skriver Andersen.

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS