Illustrasjon: Helen & Hard
Illustrasjon: Helen & Hard
Styreleder Glenn Sæther i Finansparken Bjergsted AS (t.h.) og adm. direktør Yngvar Karlsen i Block Berge Bygg ser frem til å samarbeide om byggingen av Finansparken i Stavanger.

Stavanger får Norges største næringsbygg i tre

Med sine 22 600 kvadratmeter blir Finansparken i Stavanger Norges største næringsbygg med tre som bærende konstruksjon.

Publisert

Veidekkes datterselskap Block Berge Bygg AS fikk nylig i oppdrag av Sparebank 1 SR-Bank å bygge Finansparken i Stavanger, og planen er at bygget skal stå klart i midten av 2019. Oppdraget har en verdi på 406 millioner kroner ekskl. mva, og første spadetak tas etter sommeren.

Det var fire aktører med i finalerunden om å få dette byggeoppdraget, og det er en grundig evalueringsprosess som ligger til grunn for valget. Block Berge Bygg AS leverte samlet sett det beste tilbudet både med hensyn til pris og kvalitet.

– Block Berge Bygg AS leverte det beste tilbudet, hva angår pris og kvalitet, og det er viktig at de i tillegg har til hensikt å benytte seg av et større antall lokale underleverandører. Dette vil kunne være av stor betydning for sysselsetting innen bygg og anlegg i regionen nå når tidene er mer krevende enn for kort tid siden, sier administrerende direktør Arne Austreid i Sparebank 1 SR-Bank.

– Vi er selvfølgelig svært fornøyd med at vi har blitt valgt som entreprenør. Det gir et godt grunnlag for videre utvikling, og prosjektet vil uten tvil bidra til å styrke oss som industriell samarbeidspartner for våre kunder. Det er spesielt gledelig i en tid der Rogaland opplever et langt tøffere byggmarked enn for bare kort tid siden. På vegne av alle våre ansatte og samarbeidspartnere er jeg spesielt glad for at vår lokale forankring og tilnærming har bidratt positivt. Vi ser fram til et godt samarbeid med Sparebank 1 SR- Bank, sier administrerende direktør Yngvar Karlsen i Block Berge Bygg.

Arkitektene som har tegnet bygget er Helen & Hard i samarbeid med SAAHA, iARK og Landskapsfabrikken.

(Pressemelding - Veidekke)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS