Fra venstre: Styreleder Marianne Bækkevold, medeier og teknisk direktør, Ole Kristian Lund, hovedeier og styrets nestleder, Terje Lie, og konsernleder Marthe Lie

Samler virksomheten under Are Treindustrier

Denne uka samlet Are Treindustrier AS sin virksomhet under en felles profil og merkevare

Publisert

Are Brug, Norsk Takstol, Jatak Kaupanger, Jatak Bergen og Jatak Ringsaker samles nå under felles flagg som Are Treindustrier.

Are Treindustrier er en av de største leverandørene av bærende konstruksjoner i tre til det norske markedet med en årlig omsetning på 320 millioner krober. Endringen gjennomføres for å tydeliggjøre en samlet gruppe og et sterkt kompetansemiljø, skriver selskapet i en pressemelding.

Are Treindustrier

Are Treindustrier har sitt opprinnelige utspring fra Are-gruppen som ble solgt til Moelven Industrier i 2004, med unntak av takstolvirksomheten som ble beholdt og videreutviklet som Are Brug AS. I 2010 og 2019 kjøpte virksomheten Norsk Takstol AS, Jatak Kaupanger AS, Jatak Bergen AS og Jatak Ringsaker AS, og det er disse virksomhetene som nå samles under felles flagg som Are Treindustrier.

Leverer til hele Norge

– Dagens Are Treindustrier er et resultat av lokal industribygging i over 40 år, og vi er stolte av utviklingen og verdiskapningen selskapene har bidratt til, sier Terje Lie, hovedeier og styrets nestleder.

– Når vi nå samles under felles flagg er det med et ønske om å fortsatt utvikle verdier lokalt, samtidig som vi tar ut kraften og potensialet i en samlet virksomhet, sier han.

Are Treindustrier har avdelinger og fabrikkanlegg i Askim, Bergen, Kaupanger, Ringsaker og Rygge.

– Våre lokasjoner sikrer nærhet og lokal betjening av kunder, samt god distribusjon og leveringssikkerhet, sier Ole Kristian Lund, medeier og teknisk direktør.

Are Treindustrier er en del av Jatak-alliansen, og sammen med de andre bedriftene i samarbeidet kan Are Treindustrier levere til hele Norge.

En totalleverandør og kompetansepartner

Virksomheten i Are Treindustrier har over tid utviklet seg fra å være en lokal takstolleverandør til å bli en totalleverandør for bygging i tre, og leverer alt fra enkle takverk og bjelkelag til hele konstruksjonspakker, elementer og massivtre.

– Lanseringen av Are Treindustrier er en stor begivenhet for oss i Are Treindustrier, og vi gleder oss til å synliggjøre bredden, kompetansen og kapasiteten i vår samlede virksomhet gjennom ny nettside og andre kanaler, sier konsernleder Marthe Lie.

Spisskompetanse på bygging i tre

Are Treindustrier har totalt 60 salgs- og prosjektingeniører med spisskompetanse på bygging i tre.

– Med dette er vi en viktig kompetansepartner inn i prosjektene til byggmestere, entreprenører, utbyggere og arkitekter. Vi samler oss nå under Are Treindustrier, og vil fortsette med å jobbe hardt hver dag for å utvikle og levere mer av det vi kan best; Helhetlige og spesialtilpassede konstruksjoner i tre og mer effektive og bærekraftige byggeprosesser til våre kunder, sier Marthe Lie.

Tradisjonsrik aktør

Marianne Bækkevold er nyslått styreleder i Are Treindustrier, og har sammen med resten av styret vært tett påkoblet selskapets strategiske utvikling de siste årene.

– Det er med respekt og glede jeg holder i denne stafettpinnen. Are Treindustrier er en tradisjonsrik aktør med et usedvanlig kompetent og engasjert team som brenner for å gjøre kundene våre gode og prosjektene deres både lønnsomme og bærekraftige. Are Treindustrier har en klar ambisjon om å være en del av løsningen for en konkurransedyktig næring i årene fremover, og søker aktivt samarbeid på tvers av selskaper og verdikjeder for å oppnå dette, avslutter Marianne Bækkevold.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS