Christoffer Aas Clementz, sjef for Byggesystemer i Løvenskiold Handel AS.
Christoffer Aas Clementz, sjef for Byggesystemer i Løvenskiold Handel AS.

Inngår avtale om BIM-løsninger for prefab og elementer

Løvenskiold Handel AS har inngått en samarbeidsavtale med Graphisoft Norge om levering av BIM-løsningen Archicad og ArchiFrame for digitalisering av hele tegne- og produksjonsprosessen.

Publisert

Løvenskiold Handel AS eier og driver bo- og byggevarekjeden Maxbo, som har en ledende posisjon i det norske markedet med over 65 Maxbobutikker og -byggevarehus i Norge. Selskapet satser stort og har ambisjon om å vokse og bli en betydelig nasjonal aktør innenfor prefab og elementer med selskapene Maxbo Tekniske Tjenester, Norsk Modul samt i3 Element, heter det i en pressemelding.

Starten på et langt og godt samarbeid

Samarbeidsavtalen som er inngått er strategisk viktig for begge parter og vil gi Løvenskiold Handel AS flere effektiviseringsgevinster framover. Avtalen gjelder kjøp av programvare, kurs og konsulenttjenester.

– Vi har kommet godt i gang med Archicad og ArchiFrame både hos Maxbo Tekniske tjenester, Norsk Modul og i3 Element. Det lover veldig bra, og jeg tror dette er starten på et langt og godt samarbeid, sier Christoffer Aas Clementz, sjef for Byggesystemer i Løvenskiold Handel AS.

Det første prosjektet er levert

Norsk Modul prefabrikkerer nærmest alt av elementer i treverk og er allerede i gang med å prosjektere både i Archicad og ArchiFrame. Nylig leverte de sitt første prosjekt med stor suksess.

– Vi kom raskt i gang etter tett oppfølging og kursing hos Graphisoft Norge, og så langt har det gått over all forventning, sier Mads Jæger Rasmussen, prosjekteringsleder for Norsk Modul.

Etter å ha prøvd forskjellige konkurrerende BIM-løsninger falt valget på Archicad og ArchiFrame.

– Graphisoft Norge leverte den klart beste egnede og mest fleksible programvaren for prefab og elementer, mener Rasmussen.

Ledende på BIM

Graphisoft Norge leverer innovative, digitale verktøy og tjenester til byggebransjen.

– Avtalen med Løvenskiold Handel AS er en hyggelig bekreftelse på vår posisjon som en ledende leverandør av digitale løsninger og tjenester til industriell produksjon (prefab, element og moduler), sier salgs- og markedssjef Kristoffer Sandbu.

– De siste årene har vi opplevd stor etterspørsel etter kombinasjonen Archicad og ArchiFrame. Dette skyldes i stor grad jungeltelegrafen og det faktum at man med tilleggsapplikasjonen ArchiFrame for Archicad kombinerer et av verdens fremste BIM-verktøy med full frihet i konstruksjonsfasen, sier Sandbu .

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS