Illustrasjonsfoto: yayimages.com

Oppretter seriøsitetsregister for byggenæringen

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har vedtatt at det skal innføres et seriøsitetsregister for byggenæringen.

Publisert

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner medelte i går Byggenæringens Landsforening (BNL) og Fellesforbundet at de nå har bestemt seg for å etablere et seriøsitetsregister.

– Dette er en gledens dag og en stor seier for de seriøse bedriftene i byggenæringen, sier administrerende direktør Jon Sandnes i BNL.

Registeret skal i første omgang ta inn digitale opplysninger fra Skatteetaten og Brønnøysundregistrene. Deretter vil registeret videreutvikles i samarbeid med næringen, skriver BNL på sine nettisder.

Byggenæringen har over lang tid vært bekymret for useriøse og kriminelle aktører i næringen, og Jon Sandnes påpeker at det i dag finnes få tiltak som kan stoppe den negative utviklingen.

– Det ønsket byggenæringen å gjøre noe med da vi arbeidet frem rapporten «Enkelt å være seriøs» på bestilling fra kommunal- og moderniseringsdepartementet tilbake i 2014, sier han.

Rapporten foreslår et slik register som nå er vedtatt, og omtaler det som en av de viktigste tiltakene mot svart arbeid.

Les mer om saken på BNL sine nettsider

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS