IMG_0260.JPG

Luftveisplager og hudproblemer

Arbeidstilsynet deltar i en europeisk kampanje, og har utarbeidet mye informasjonsmateriell. Noe av det er rettet mot trevareindustrien, blant annet rundt luftveisplager og hudproblemer.

Publisert

Forebygging av helseplager grunnet trestøv er noe av innholdet i den europeiske arbeidsmiljøkampanjen rettet mot tre- og møbelindustrien. (Foto: Even Rise)

Det er samarbeidsorganisasjonen SLIC, Senior Labour Inspector’s Committee, som gjennomfører den europeiske kampanjen. Alle arbeidstilsynene i Europa er involvert.

Trevare- og møbelindustrien er blant bransjene som er kikket nærmere etter i kortene.

– Arbeidsoppgavene i trevare- og møbelindustrien utsetter arbeiderne for flere ulike farlige stoffer, som for eksempel støv og organiske løsemidler. Eksponeringen utgjør en helserisiko for arbeiderne gjennom inhalering, absorbering gjennom huden og inntak gjennom munnen, heter det i kampanjematerialet.

Det understrekes at en, for å kunne vurdere farer og identifisere nødvendige tiltak, må finne ut hva slags eksponering den enkelte arbeider er utsatt for.

– Trestøv som virvles opp kan føre til luftveisplager og hudproblemer. Arbeidsgiveren må sørge for at eksponering av trestøv minimeres gjennom tiltak som beskytter mot de risikofaktorene som er identifisert, heter det videre i kampanjen.

Her kan du lese mer om konkrete resultater fra tre- og møbelbransjen.

Her finner du ytterligere informasjon om hvordan du kan beskytte deg mot farlige stoffer.

"
Powered by Labrador CMS