Slik ser den nye forpakningen ut, der plast er byttet ut med papp.
Slik ser den nye forpakningen ut, der plast er byttet ut med papp.

Fra plast til papp

Jysk fjerner all plast i emballasjen til sengetøy og laken. Dette vil spare miljøet for rundt 475 tonn fossilbasert plast årlig

Publisert

Plasten er nå erstattet med papp. De første produktene med den nye emballasjen kommer i butikkene denne måneden, og deretter blir det en overgangsperiode der kunden vil møte både den nye og den gamle emballasjen i butikkene til alle produkter med den gamle emballasjen er solgt, skriver kjeden i en pressemelding.

Enkel å sortere

Den nye endringen vil spare miljøet for rundt 475 tonn fossilbasert plast årlig, ettersom kjeden selger rundt 27 millioner sengetøy og laken over hele verden.

– Å være med og utrydde rundt 27 millioner plastemballasje hvert år er enormt. Det vil bidra med å redusere CO2-utslipp, i tillegg til å gi våre kunder emballasje som er enkel å sortere hjemme, sier Martina Pohjanen, leder i Jysk Norge.

Papir fra bærekraftig skogbruk

Den nye emballasjen er laget av FSC®-sertifisert materiale (FSC® N001715). FSC® er en forkortelse for Forest Stewardship Council®. Det er en ideell organisasjon og et merkesystem for tre og papir som kommer fra bærekraftig skogbruk, der dyre- og plantelivet blir ivaretatt. Sertifiseringen omhandler både miljømessig, sosialt og økonomisk ansvar, skriver Jysk.

Prosjektet er blitt utarbeidet gjennom flere år, og har vært utprøvd med mange forskjellige typer emballasje underveis.

– Målet var å finne et mer bærekraftig emballasjedesign for sengetøy og laken i god kvalitet, og vi er mer enn fornøyd med det endelige resultatet, sier Martina Pohjanen.

Den nye emballasjen vil også gjøre det enkelt for kundene å sortere emballasjen for gjenvinning hjemme. Pappen kan sorteres i papirkurven, i motsetning til den tidligere emballasjen som gjorde det vanskelig for kunder å sortere plast.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS