Slik vil Mjøskanten, med Mjøstårnet, Mjøsbadet, Skibladnerbrygga, samt det nye næringsbygget og leilighetsbyggene, se ut.
Slik vil Mjøskanten, med Mjøstårnet, Mjøsbadet, Skibladnerbrygga, samt det nye næringsbygget og leilighetsbyggene, se ut.

Nå er produksjonen av Mjøskanten i gang

Moelven fortsetter samarbeidet med AB Invest og HENT. Nå er produksjonen av både det nye næringsbygget og leilighetsmodulene ved Mjøstårnet i gang.

Publisert

– Vi begynte å lime de første delene nå i februar. Med verdens høyeste trehus viste vi verden hva som er mulig å bygge i tre. Nå fortsetter vi å skape det grønne skiftet i Brumunddal, sier Rune Abrahamsen, administrerende direktør ved Moelven Limtre AS.

– Oppskriften for de nye byggene er den samme som for Mjøstårnet, Mjøsbadet og Skibladnerbrygga: Bærekraftige og kortreiste materialer som er lokalproduserte, understreker han

Moelven Limtre skal produsere den bærende limtrekonstruksjonen til det 3800 kvadratmeter store næringsbygget som skal settes opp ved siden av Mjøstårnet. Det skal etter planen stå ferdig i februar 2022.

Kort byggetid

Også produksjonen av leilighetsmodulene til de tre leilighetsbyggene som bygges foran høyhuset startet i februar. Modulene er det Moelven Byggmodul AS som leverer.

– Det er stor stas å få være en del av den grønne satsingen til AB Invest og HENT. Å bygge med moduler går raskt, og i løpet av et halvt år så vil bygget stå innflyttingsklart, sier Lars Brede Aandstad, administrerende direktør ved Moelven Byggmodul AS.

Leilighetene skal etter planen være innflyttingsklare til høsten.

Setter standarden for bygging i tre

– Med Mjøstårnet, Mjøsbadet, Mjøskanten Bolig og Næring, setter vi standarden for utvikling og bygging i tre. Dette viser hva som er mulig når kombinasjonen av innovasjon, bærekraftsambisjoner og gjennomføringskraft samordnes. AB Invest, HENT og Moelven har gjennom hele forløpet spilt på hverandres kompetanse og nytenkning – og med det et unikt område langs Mjøsa, sier Knut Alstad, konserndirektør marked og utvikling i HENT AS.

- De 48 leilighetene vil være preget av synlig treverk i bomiljøet, akkurat som i Mjøstårnet. Å omgi seg med naturen og naturlige elementer kan bidra til at vi føler oss vel, mer produktive og kreative, mindre stressa og mer fokuserte. Med det i bakhodet tror jeg de som får adresse og kontor her i Mjøskanten har alle forutsetninger for å stortrives, sier Aandstad.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS