HoHoWien-600

Wien får verdens høyeste bygning av tre

Neste år starter, etter planen, byggingen av en skyskraper i tre på 24 etasjer i Wien. Med en høyde på 84 m blir bygningen dermed verdens høyeste trehus. Tidligere ble denne rekorden holdt av et hus på ni etasjer i London, mens dagens rekord finnes i Melbourne, med ti etasjer. Samtidig pågår byggingen av «Treet» i Bergen, som skal få 14 etasjer og dermed blir verdens høyeste.

Publisert

Visualisering fra et rom i en leilighet. © cy architecture OG

Bygningen i Wien, som har fått navnet HoHo Wien, skal oppføres i forstaden Seestadt Aspern, som er et av Europas største byutviklingsområder. Investeringsrammen er beregnet til EUR 65 millioner. Det er østerrikske Kerbler Gruppen som står bak prosjektet, og gruppens hovedeier går personlig inn i dette med en betydelig andel. Byggestart er planlagt til høsten 2015, med ferdigstillelse i 2018.

Bygningen blir en såkalt trehybrid konstruksjon. Ifølge pressemeldingen fra Kerbler Gruppe har man valgt tre som det primære materiale på grunn av treets miljømessige fordeler. Med 76 % trevirke, som konstruksjonen forventes å bestå av, blir det spart 2.800 tonn CO2, sammenlignet med en tilsvarende betongkonstruksjon.

Bygningens grunnflate blir på ca. 4.000 m2, med et samlet butikk- og kontorareal på 19.500 m2.

Les hele pressemeldingen her.

"
Powered by Labrador CMS