Kielland, Heidi 600

Skognæringen med innspill til statsbudsjettet 2016

Verdikjeden skog-tre ønsker seg blant annet utvidet omsetningspåbud for biodrivstoff og økte bevilgninger til demonstrasjonsanlegg og pilotanlegg for nye produkter og prosesser. Dette fremgår av et brev representanter for verdikjeden har skrevet til Statsministeren med kopi til de parlamentariske ledere i KrF, Frp og Venstre i forbindelse med at arbeidet med forslaget til statsbudsjett for 2016 er startet.

Publisert

Samarbeidet «Verdikjeden Skog og Tre» omfatter Treindustrien, Treforedlingsindustriens Bransjeforening, Maskinentreprenørenes forbund, Landsorganisasjonen i Norge, Fellesforbundet, Norges Skogeierforbund, Norskog, og NOBIO. En av målsettingene med samarbeidet er å være en pådriver for å følge opp anbefalingene fra Skog 22.

Næringen er opptatt av å gjøre sin del av jobben og er blant annet opptatt av å gjennomføre tiltak som reduserer næringens kostander, øker effektiviteten og innovasjonstakten. Den mener likevel at skal kompetanse og arbeidsplasser i tilknytning til disse tiltakene styrkes, må også myndighetene være en aktiv medspiller for å sikre rammevilkår som gjør at eksisterende og nye bedrifter knyttet til verdikjeden kan utvikles.

– Den skogbaserte verdikjeden konkurrerer internasjonalt. Det er derfor viktig å ha konkurransevilkår som er sammenlignbare med andre land, i særdeleshet våre nærmeste konkurrentland, Sverige og Finland, heter det i brevet fra den skogbaserte næringskjeden.

Blant tiltakene man ønsker seg er opptrapping av omsetningspåbudet for biodrivstoff og økte bevilgninger til utvikling av nye produkter og prosesser. Midler til utbedring av flaskehalser i veinettet og økt utbygging av skogsbilveier er et annet ønskemål. Det påpekes videre at opptrapping av skogplantingen er et viktig klimatiltak, skattefunnordningen bør styrkes og de økonomiske rammebetingelser for lærebedriftene bør forbedres.

Powered by Labrador CMS