Tellesbø, Hilde -600

Hilde Tellesbø ny sjef på Treteknisk

Siv.ing. Hilde Tellesbø (51) er ansatt som ny administrerende direktør ved Norsk Treteknisk Institutt fra 1. juli. Hun er utdannet sivilingeniør fra NTNU (NTH), og kommer fra stillingen som fabrikksjef i Weber, Saint-Gobain, samme stilling som styreleder Heidi F. Kielland i Treteknisk hadde før hun kom til Treindustrien.

Publisert

Tellesbø har vært ansatt som forsker ved SINTEF i Oslo, Avdeling for Material Teknologi gjennom flere år. De senere årene har hun vært ansatt i Saint-Gobain konsernet. Hun har en svært variert erfaringsbakgrunn, og har god kunnskap om optimalisering av produksjonsprosesser, forskning, FoU-prosjekter internasjonalt, og standardiseringsarbeid, også internasjonalt. Hun har innehatt en rekke ulike stillinger gjennom sin karriere, både som forsker, laboratoriesjef, leder av kompetansesenter og prosjektleder. Hun kommer nå fra en stilling som fabrikksjef i Weber.

Gjennom sin karriere kjenner Hilde Tellesbø godt til byggenæringen og krav som stilles til denne for at aktører skal kunne være konkurransedyktige. I tillegg har hun kompetanse innen energiområdet. Trebasert industri har alene en energikapasitet i sine biprodukter på over 6 TWh som ikke utnyttes optimalt i dag. Hun har også vært orienteringsløper på landslagsnivå.

– Vi er svært fornøyde med å få Hilde Tellesbø som leder av Norsk Treteknisk Institutt, sier styreleder Heidi Finstad Kielland. – Hennes kvalifikasjoner, meget varierte erfaringsbakgrunn både fra FoU-siden, produksjonsprosesser, energiområdet, standardiseringsarbeid nasjonalt og internasjonalt, organisasjonserfaring fra idrettsmiljøene kombinert med svært gode resultater å vise til, er meget interessant for en næring som preges av stor omstilling. Treteknisk spiller en meget viktig rolle i innovasjonsprosessene som pågår i trebasert industri. I tillegg har hun personlige egenskaper som gjør at hun vil passe godt til oppdraget for å lede en videreutvikling av Norsk Treteknisk Institutt.

Powered by Labrador CMS