Ligna 3-600

Vellykket Ligna med vekt på automatisering og fleksibilitet

Årets Ligna-utstilling i Hannover betegnes av arrangøren som en stor suksess for alle berørte parter, med en imponerende demonstrasjon av innovativ teknologi og produksjonsscenarier. Totalt 96.000 besøkende, hvorav rundt 40.000 fra land utenom Tyskland, var innom portene i løpet av fem hektiske forsommerdager.

Publisert

Selv om Norge ikke figurerer på listen over land med flest besøkende på messen, var det meste av norsk tremekanisk industri representert. Det var lett å høre norske stemmer på montrene med de mest relevante produkter for det norske marked. Antall utenlandske besøkende på Ligna økte totalt fra 32.800 i 2013, til rundt 40.000 i år. Andelen fagfolk økte også, fra 94 til 96 prosent. Disse kunne besøke rundt 1.567 utstillere, fordelt på over 120.000 kvadratmeter. Av disse var to norske firmaer representert, Argos Solutions og Dynea.

Årets nykommer på Ligna var Olav Bergene Holm jr. (t. v.) her i samtale med sin erfarne guide, Ole Rustad, og innkjøpssjef Merete Haugastøyl Vinje.

En «nyhet» blant de norske besøkende denne gang var Olav Bergene Holm jr. sønnesønn av den mer kjente nestor innen bransjen. Ingen kunne huske at man tidligere hadde hatt en representant for fjerdegenerasjon fra en eierfamilie på vei inn i trelastindustrien. Olav Bergene Holm jr. er mastergradsstudent på NTNU, der han i vår har arbeidet med sin masteroppgave innen automatisering av trelastproduksjon. Til høsten begynner han i en stilling på Bergene Holm Nidarå.

Les hele reportasjen fra Ligna 2015 i kommende utgave av Treindustrien.

Powered by Labrador CMS