Idermark, Lars (Ola Åkeborn) 600

God start for Södra

Södras driftsresultat for årets første tertial ble på SEK 941 millioner, mot SEK 503 millioner året før. Omsetningen økte med syv prosent til SEK 6.243 millioner, og driftsmarginen ble forbedret til 15 prosent (9), fremgår det av tertialmeldingen fra det svenske skogeierkonsernet.

Publisert

– Året har begynt bra for Södra, med godt salg og sterkt resultat, sier konsernsjef Lars Idermark i en kommentar. – Markedssituasjonen har vært stabil, prisene relativt gode og valutasituasjonen gunstig. Dessuten har vi hatt en effektiv produksjon og vi ser resultatet av fortsatt rasjonalisering.

Driftsresultatet for Södra Wood kom opp i SEK 22 millioner, mot SEK 21 millioner året før, mens Södra Cell økte sitt driftsresultat fra SEK 517 til SEK 968 millioner.

Leveransene av skurlast har utviklet seg positivt, heter det i tertialmeldingen, mens det innen listverk- og panel fortsatt har vært betydelig konkurranse fra produsenter i Baltikum. Etterspørsel etter masse har vært stabil, men valutautviklingen med en styrket dollar mot euro har innebåret en noe lavere verdensmarkedspris for barvedsulfatmasse (NBSK).

Les hele meldingen for 1. tertial her.

"
Powered by Labrador CMS