Abrahamsen, Rune B 600

Fra Sweco til Moelven Limtre

Siv.ing. Rune Braanaas Abrahamsen blir ny direktør i Moelven Limtre AS og overtar etter direktør Åge Holmestad 1. januar 2016. Holmestad varslet i fjor sin overgang til en pensjonstilværelse, men han vil fortsatt være tilgjengelig for Moelven Limtre som seniorrådgiver.

Publisert

Abrahamsen er sivilingeniør fra NTH (NTNU) i 1995, og er spesialist på bæresystemer for lange spenn. Han er ansett som en av de i Norge – ved siden av sin forgjenger Åge Holmestad – som vet mest om prosjektering av broer, bygg og konstruksjoner med spesiell vekt på tre i konstruksjonene.

Over hundre broer

Divisjonssjef i Moelven Byggsystemer og styreleder i Moelven Limtre AS, Marcus Johansson, er svært fornøyd og sier at Abrahamsen siden 1996 har vært med i prosjekteringen av over hundre små og store broer rundt i Norge.

– Ved flere tilfeller har han hatt rolle som prosjekteringsleder for større broprosjekter, sier Johansson.

Abrahamsen sitter i Standard Norges trekonstruksjonskomité. Han har vært kontrollkonsulent for Vegdirektoratet for tredjepartskontroll av broer, og holder jevnlig innlegg på fagkonferanser innenlands og utenlands. I 2010 fikk Rune Abrahamsen Innlandets Trepris.

Kommer fra Sweco

Abrahamsen kommer fra stillingen som avdelingsleder hos Sweco Norge AS på Lillehammer. Han har samarbeidet med Moelven Limtre tidligere i flere store, kjente limtreprosjekter. Verdens sterkeste trebru over Rena Elv, den norske paviljongen i under Expo i Shanghai 2010 og verdens høyeste trehus i Bergen er noen prosjekter som kan nevnes.

– Vi er derfor helt sikre på at vi har fått rett person på plass etter Åge Holmestad, sier Johansson. – Han er på mange måter anerkjent for å være en autoritet over hele verden når det gjelder store og kompliserte bærende konstruksjoner i limtre. Holmstad ledet teamet som sto bak utviklingen av knutepunktsteknologien på slutten av 1980-tallet. Teknologien muliggjorde limtrekonstruksjoner med svært lange spenn (teoretisk opp mot 120 meter) som vi i dag f.eks. ser på OSL Gardermoen.

Teknologi i verdensklasse

Johansson er ganske sikker på at uten knutepunktsteknologien og Holmestads enestående stå-på-vilje, samt fagkunnskap for å få dette til å bli et bærekonstruksjonsprodukt i verdensklasse, hadde vi heller ikke sett trebroeventyret som Moelven Limtre og Statens veivesen har samarbeidet om i over 20 år.

– Kanskje hadde vi heller ikke sett verdens høyeste trehus med limtre som bærende konstruksjoner, som nå oppføres i Bergen, et bygg som nettopp Holmestad og Abrahamsen har samarbeidet om. Ringen er nå sluttet og jeg vil med dette ønske Abrahamsen velkommen til Moelven og Holmestad lykke til videre i nye utfordringer hos oss og etter hvert som pensjonist, sier Johansson.

Powered by Labrador CMS