ligna2015-4

LIGNA 2015: Sluttrapport

Med et utstillingsareal på over 120 000 kvadratmeter, fikk omkring 1567 utstillere fremvist ny teknologi og fremtidsrettede løsninger så vel som innovativt produksjonsutstyr. Les sluttrapporten fra LIGNA 2015 her.

Publisert

Foto: Ligna

Pressemelding:

Skog– og treindustrien viser frem nyskapende teknologi og produksjonslinjer, maskiner samt storsatsingen ”Industri 4.0”. Fredag, 15. mai i Hannover ble LIGNA, verdens viktigste messe for maskiner, anlegg og verktøy innenfor trebearbeiding avsluttet.

- Utstillerne har presentert sine nyeste innovasjoner til et internasjonalt publikum, og presentert nye standard for kommunikasjon mellom menneske, maskin og intelligente verktøy i møbel – og treindustrien, sier Dr. Jochen Köckler, styremedlem i Deutsche Messe AG.

- Veivisende ny teknologi er nøkkelen til suksess for snekkere og tømrere.

Med fornyet stor suksess har LIGNA fått status som verdensledende. Til sammen deltok 96.000 besøkere; av disse kom 40 000 fra utlandet.

Med et utstillingsareal på over 120 000 kvadratmeter, fikk omkring 1567 utstillere fremvist ny teknologi og fremtidsrettede løsninger så vel som innovativt produksjonsutstyr. Det var et sterkt fokus på effektiv produksjon. ”Wood Industry Summit” var også en suksess og spesialutstillingen ”überraschend vielseitig (overraskende mangfoldig), ble møtt med stor interesse fra publikum.

Wolfgang Pöschl, administrerende direktør av Michael Weining AG og formann i den tyske foreningen for trebearbeidingsmaskiner summerte opp messen på følgende måte:

- LIGNA har oppnådd mer enn å møte våre høye forventninger. Nok en gang har messen gitt nye impulser til et positivt markedsmiljø, og vist hvilket potensial treverkindustrien kan få med ny teknologi. Dette er nøyaktig hva våre kunder fra hele verden kan vente seg fra denne verdensledende messen.

Et fremragende internasjonalt oppmøte

96.000 besøkende deltok på LIGNA for å oppleve de nyeste innovasjonene og de mange forretningsmulighetene. Rundt 40.000 av disse besøkende kom fra andre land enn Tyskland (2013: 32.800). Landene med størst besøkertall var Østerrike, Frankrike, Italia, USA, England, Russland, Belgia, Polen, Sverige, Kina og Brasil. Andelen fagbesøkere har også steget, fra 94 prosent i 2013 til 96 prosent i år.

Foto: Ligna

Forøvrig har andelen besøkere fra Asia har også steget, fra 2.800 i 2013 til 4.700 i 2015. Fra Midtøsten ble det notert en økning på 86 prosent, mens oppmøtet fra Syd-, Øst- og Sentral-Asia økte med 62 prosent. Messen tiltrakk seg 2.800 besøkere fra Sør og Sentral-Amerika.

- Hannover er stedet å være for alle som er interessert i å gjøre internasjonale forretninger. Mer enn 25 prosent av besøkerne planla å legge inn ordre på messen eller har allerede gjort det, sier Köckler.

Industri 4.0: LIGNA reflekterer den raske utviklingen

Besøkerne fikk et innblikk i fordelene ved integrert produksjon, da det på messen ble vist livedemonstrasjoner av møbelproduksjon i konstruerte fabrikksettinger. Besøkende ble også informert om fremtidige kjøpsbeslutninger, med presentasjoner som fokuserte på aspektene ved fleksibilitet og økonomisk effektivitet. På LIGNA ble det skapt nye ideer for tilpasset masseproduksjon, som vil sette spor i treverkindustrien i årene som kommer.

- Nok en gang var LIGNA en suksess for oss. Våre kunder var fornøyde, sa Rüdiger Schliekmann, partner i IMA Klessmann GmbH i Lübbecke, Tyskland.

Integrert produksjon var et av de heteste temaene for både store og små bedrifter. På LIGNA fant snekkere og tømrere innovative løsninger for mer effektiv produksjon.

- LIGNA har nok en gang opprettholdt sitt rykte som industriens ledende, internasjonale messe. Dette er plattformen vi ønsker å vise frem våre innovasjoner på, sier Hansjörg Felder, leder av Felder KG, i Tyrolean town of Hall, Østerrike.

”Wood Industry Summit”: en suksess fra begynnelsen av

Status som en internasjonal messe ble styrket etter ”Wood Industry Summit”. Bestående av ulike fora og presentasjoner, ble møteplassen godt mottatt blant deltakerne. Det Finske firmaet Ponsse kunne rapportere gode relasjoner på tvers av landegrenser; fra Ukraina og Russland, til Kina og Brasil. ”Wood Industry Summit” bidrar til at vi kan utvikle og utvide vårt internasjonale nettverk.

Vi oppnådde definitivt våre mål. Messen har et unikt salgsargument med tanke på antall internasjonale besøkere”, sier Tuomo Moilanen fra Ponsse Plc, Finland.

Foto: Ligna

Både utstillere og fagbesøkere benyttet seg av møteplassen med internasjonale deltakelse fra industri, politikk og vitenskapen for å knytte nye forretningskontakter. Jochen Köckler kommenterer:

- Sammen med vår partner, German Forestry Council (KWF), har vi med stor suksess brukt LIGNA til å sette utstyrsprodusenter i kontakt med delegasjoner fra hele verden.

”Overraskende mangfoldig” møtt med stor interesse

LIGNA konsentrerte seg om et annerledes aspekt på den spesielle utstillingen med slagordet ”overraskende mangfoldig”. Fokuset var ikke bare på bruk av maskin- og verktøyteknologi til behandling og bearbeiding av tre, men også på kunststoff og komposittmateriale, samt andre materialer, slik som ikke-jernholdige metaller, isolasjon og byggmaterialer. I følge Wolfgang Stadie, salgs – og markedsdirektør for MAKA Systems GmbH, var utstillingen en stor suksess:

- LIGNA har skapt en ekte highlight. Fra dag én har utstillingen hjulpet oss med å komme i kontakt med nye målgrupper.

Takket være markedsføring i relevante fagblader og publikasjoner, kom fagfolk med blant annet bakgrunn i interiør og byggmateriale, men også fra bilbransjen seg til Hannover.

Hele verdikjeden blir dekket på LIGNA

Foto: Ligna

LIGNA har i mange år stått for et spekter av utstillinger og dekker i dag hele skog - og treverkbransjen. Hele verdikjeden, fra hogst til ferdigproduserte produkter vises i løpet av de fem messedagene. Luigi De Vito, direktør for maskinavdelingen SCM Group S.p.A., Rimini, Italia:

- For SCM gruppen var messen spesiell. Vi presenterte ulik teknologi på våre utstillingsstands: fra intelligente cellesystemer og softwareløsninger, maskiner til bruk av overflateteknologi. Som verdensvante spesialister innenfor treverkindustrien, opplevde vi stor interesse hos våre internasjonale kunder. Dette betyr at LIGNA er en messe man ikke kan gå glipp av.

Omfattende, store maskiner var godt representert på messen, særlig på arealet som var tilegnet skogbruk. Disse utstillingene var også mer internasjonale enn noensinne. Utstillingen knyttet til sagbruk rettet søkelyset mot økt effektivitet og verdiskapning. Utstillingen ”Energy from Wood” åpnet opp for konsepter og løsninger rettet mot optimal bruk av treverk som en energikilde. Området for produksjon av panel vektla også innovasjoner med utstillinger som reflekterte den voksende betydningen av tømmer. Messen viste også at det er en voksende interesse i CNC-maskiner i treindustrien.

Deutsche Messe AG

Foto: Ligna

Med en omsetning på over 280 millioner euro (2014) hører Deutsche Messe blant verdens 10 største messearrangører og driver verdens største messesenter. I 2014 planla og arrangerte Deutsche Messe 134 messer og kongresser rundt om i verden – arrangementer med totale 41.000 utstillere og mer enn 3.6 millioner besøkere.

Porteføljen inneholder noen av verdens ledende messer: CeBIT (IT og telekommunikasjon), HANNOVER MESSE (industriell teknologi), BIOTECHNICA (bioteknologi), CeMAT (intralogistikk), didacta (utdanning), DOMOTEX (gulvbelegg), INTERSCHUTZ (brannbeskyttelse og redning) og LIGNA (treprosessing og skogbruk). Med rundt 1.200 ansatte og et nettverk på 66 representanter, datterselskaper og bransjekontorer, er messearrangøren representert i mer enn 100 land.

LIGNA 2015 ble arrangert 11. - 15. mai i Hannover, Tyskland. Neste LIGNA messen arrangeres fra 22. til 26. mai 2017 i Hannover.

Powered by Labrador CMS