Ravlo, Wenche 600

Wenche Ravlo til Store Norske

Siv.ing. Wenche Ravlo (49) er ansatt som administrerende direktør i Store Norske Spitsbergen Kulkompani AS (Store Norske). Hun kommer fra et oppdrag som interimsleder i Ayanda AS. Før dette var hun produksjonsdirektør for fire av fabrikkene til Elopak AS.

Publisert

Ravlo er utdannet sivilingeniør ved NTNU (NTH) i 1988. Etter noen år som vit.ass./forsk.ass. ved NTH og som bedriftsrådgiver, ble hun i 1999 ansatt som miljø- og kvalitetssikringssjef ved Norske Skog Skogn. Etter å ha innehatt flere andre lederstillinger ved Skogn-fabrikken, ble hun i 2005 fabrikkdirektør ved Norske Skog Follum, og i 2009 fabrikkdirektør ved Norske Skog Albury i Australia. Fra 2012 har Wenche Ravlo vært produksjonsdirektør i Elopak.

– Jeg ser frem til å ta fatt på de spennende og krevende utfordringene som ligger i denne stillingen, sier Ravlo til NTB etter at ansettelsen ble offentliggjort. – Sammen med styret, ledelse og ansatte vil jeg gjøre mitt ytterste for å gjøre Store Norske attraktiv som hjørnesteinsbedrift og arbeidsplass også framover. Jeg gleder meg samtidig til å bli kjent med og bli en del av lokalsamfunnet på Svalbard.

Med lederstillinger både i Australia og på Svalbard kan man si at Wenche Ravlo får en usedvanlig bred geografisk erfaring. I sin nye stilling vil hun få store utfordringer. I november varslet Store Norske, som er en vesentlig del av livsgrunnlaget for befolkningen på Svalbard, betydelig reduksjon i driften og bemanningen i selskapet. Styret la da opp til en minimumsdrift i halvannet år. Alternativet var en styrt avvikling av hele virksomheten, fremgikk det av pressemeldingen fra styret 24. november.

Powered by Labrador CMS