UPM Lappeenranta Biorefinery_January 2015_600

UPMs første bioraffineri i kommersiell drift

Verdens første trebaserte bioraffineri for produksjon av fornybar diesel har startet kommersiell produksjon i Lappeenranta, melder UPM. Konsernets Lappeenranta bioraffineri er basert på en hydrolyseprosess utviklet av UPM, og skal produsere rundt 120 millioner liter fornybar UPM Bio Verno diesel i året. Prosessen er basert på bruk av tallolje fra celluloseproduksjon.

Publisert

– Lappeenranta Bioraffineri er den første betydelige investering i et nytt og innovativt produksjonsanlegg i Finland under den pågående omvandling av skogindustrien, sier konserndirektør Heikki Vappula i UPM Biorefining. – Det er også en viktig del i implementeringen av vårt selskaps «Biofore transformation strategy», fastslår han.

– Produksjonsprosessen går som planlagt, og det høykvalitets sluttproduktet, UPM BioVerno diesel, oppfyller kundespesifikasjonene, sier Petri Kukkonen, sjef for UPMs biodrivstoffvirksomhet. – Oppstartfasen for bioraffineriet var tidlig i høst, og den har omfattet en skreddersydd ny prosess og produksjonsrelaterte utfordringer. Bioraffineriet er det første i sitt slag i verden. Vi er nå glade for å bevege oss fremover fra oppstartfasen og være i stand til å konsentrere oss om den regulære produksjonsprosessen, fastslår Kukkonen.

Biodieselen i Lappeenranta produseres fra en rå tallolje, et biprodukt ved kjemisk masseproduksjon. En stor del av råoljen kommer fra UPMs egen masseproduksjon i Finland.

Les hele pressemeldingen fra UPM her.

"
Powered by Labrador CMS