Kraniotis, Dimitrios, 600

Doktorgrad til NTI-forsker

Forsker Dimitrios Kraniotis ved Norsk Treteknisk Institutt (NTI) har fullført sin doktorgrad ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), der han har sett på hvordan sterke vindbyger påvirker energiforbruket i hus.

Publisert

Tittelen på forskningsprosjektet til Kraniotis er«Dynamiske egenskaper ved vinddrevet luftinfiltrasjon i bygg - Virkningen av vindkast under ustabile vindforhold». Gjennom sitt arbeide har han forsøkt å finne ut mer om betydningen av vindkast og luftlekkasjer i hus, med fokus på betydning av strømningsberegninger ved utette hus. Mens andre har sett på vind fra enkelte retninger, har Kraniotis sett på turbulens, som er svært kompleks.

Gjennom doktorgradsarbeidet har Kraniotis også funnet frem til mer nøyaktige og realistiske beregninger av luftinfiltrasjonsrater i bygninger.

Dimitrios Kraniotis (33) er i dag engasjert som forsker på Treteknisk ved avdelingen Bygg og Marked. Han er utdannet sivilingeniør fra Aristoteles Universitet i Thessaloniki (AUTh) i Hellas.

Kraniotis har tidligere arbeidet som vitenskapelig assistent ved laboratorium for bygningsfysikk ved AUTh, samt vært frilansskribent for det tekniske fagtidsskriftet KTIRIO. Han har vært engasjert som foreleser på høgskoler og universiteter, både i Hellas og Norge. Under arbeidet med doktorgraden har Kraniotis vært veileder for masterstudenter og samarbeidet med Treteknisk institutt og Institutt for Skog og Landskap om fuktighet og bufferkapasitet i massivtre, samt inneklima og treoverflater.

På Treteknisk arbeider Kraniotis med forskningsprosjektet HOME, (Holistic Monitoring of indoor Environment) og med prosjekter relatert til bygningsfysikk, blant annet massivtrekonstruksjoner.

(Kilde: treteknisk.no)

Powered by Labrador CMS