treklyngen

Treklyngen vokser

Fire oppstartsbedrifter etablerer seg i Treklyngen på Follum.

Publisert

De fire nye bedriftene er Termowood AS, Royal Termo Tre AS, Norwegian Firewood AS og Mona Lisa Agenturer AS, melder Viken Skog på sine nettsider.

Dette skriver Viken Skog om de fire bedriftene:

" Termowood AS har utviklet et produkt som erstatter det tradisjonelle tak og reisverket i boliger og næringsbygg. Produktene består av laminert treverk der isolasjonen er plassert mellom de ytre og indre elementene, og koblet sammen ved hjelp av treplugger. Bedriften vil trolig være klar for produksjon allerede høsten 2015. Produktet har eksportpotensiale og antas å kunne skape 10-15 arbeidsplasser på Follum.

Royal Termo Tre AS utvikler en ny generasjon miljøvennlige impregnerte produkter med regional trelast som hovedråstoff. Produktene har eksklusivt utseende, lang holdbarhet, enkelt vedlikehold og et stort eksportpotensiale. Bedriften antas å skape 10-15 arbeidsplasser og forventer å kunne kjøre testproduksjon i begynnelsen av 2016.

Norwegian Firewood AS har som mål å utvikle og etablere en helautomatisk og miljøvennlig produksjon av ved og biovarmeprodukter for husholdninger og fritidsmarkedet, basert på regionale skogressurser, særlig bjørk, som råstoff. Produktene har eksportpotensiale og produksjonsstart er planlagt våren 2016. Bedriften kan gi 3-5 arbeidsplasser.

Mona Lisa Agenturer AS har som hovedmål å utvikle og markedsføre produkter for opptenning og varme. Råvarene hentes fra regionale skogressurser og alle produkter skal inneholde miljøvennlige komponenter. Bedriften er allerede etablert, og ny produksjon starter opp på Follum fra våren 2016. Det vil kunne gi 3-10 arbeidsplasser.

Les mer om bedriftene og Treklyngen på nettsidene til Viken Skog.

Powered by Labrador CMS