Hedalm - fasade modulbygg - 600

Kjøpet av Hedalm AS godkjent

Konkurransemyndighetene har godkjent Moelvens kjøp av Hedalm AS. Moelven overtar formelt selskapet fra 1. oktober.

Publisert

Moelven har utviklet et eget leilighetskonsept basert på moduler der kundene får et fleretasjes leilighetsbygg levert som en totalentreprise. Illustrasjonen viser en kontrakt med OBOS Nye Hjem AS om leveranse av en boligblokk på Hamar med totalt 27 leiligheter.

Divisjonssjef Marcus Johansson i Moelven Byggsystemer sier at han er svært fornøyd med avgjørelsen.

- For oss betyr det nå at vi konkret har noe å jobbe med. Moelven har fra 1. oktober to modulbedrifter i Norge og vi er allerede i gang med å se på løsninger for hvordan modulvirksomheten mest effektivt og hensiktsmessig bør organiseres og driftes i framtida. Det er en prosess som skal gjennomføres i tett samarbeid med de ansatte og ledelse i Moelven Byggmodul AS og Hedalm AS, sier Johansson.

Styrker Moelvens konkurransekraft

Strategisk sett har oppkjøpet vært begrunnet i et ønske om å spesialisere modulvirksomheten for å styrke Moelvens konkurransekraft innen industriell bygging.

- To sterke produksjonsenheter av moduler i Norge gir muligheter for økt spesialisering, økt kapasitet og evne til å levere store ordrer på kort tid – i alle våre tre segmenter. Segmentene vi opererer i er bygg og anlegg, prosjekt samt bolig, sier Johansson.

Økt interesse for trebruk og nøkkelferdige leilighetsbygg

En særlig begrunnelsen for oppkjøpet er at konsernet opplever og forventer en betydelig etterspørselsøkning i markedet for standardiserte og nøkkelferdige fleretasjes leilighetsbygg.

- Moelven har utviklet et eget boligkonsept basert på moduler der kundene får et fleretasjes leilighetsbygg levert som en totalentreprise inklusive eventuelt parkeringskjeller. I produksjonslokalene på Hjellum kan Moelven produsere over 12 meter lange moduler. Det er spesielt viktig for Moelvens nye boligkonsept, sier Johansson.

Og interessen for å bygge med tre sterkt voksende.

- Vi tror det tufter på at tre er det aller beste materialet å bygge med dersom en skal tenke på miljøet. Mange utbyggere og boligeiere er opptatt av det, sier Johansson.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS