Lundteigen, Per Olaf 600

Vil etablere et grønt statlig investeringsselskap

– Man får ikke store endringer uten å tenke stort! Ordene kommer i fra stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen (Sp) som i dag besøkte Treklyngen hvor han la frem et forslag om et statlig investeringsselskap.

Publisert

Lundteigen besøkte i dag Treklyngen hvor han foreslår, sammen med flere partifeller, at det etableres et grønt, statlig investeringsselskap. Selskapet skal bidra til utvikling av teknologibedrifter, med utgangspunkt i grønt, altså fornybart, karbon.

Godt initiativ

Stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen (Sp) med organisasjonssjef i Viken Skog, Olav Bjella på Treklyngen.

– Et flott initiativ, dette er midt i blinken for oss, sier organisasjonssjef Olav Bjella i Viken Skog. – Treklyngen er godt i gang med flere gode prosjekt.

Sp tenker seg en investeringskapital på 10 milliarder kroner i det påtenkte selskapet, i første omgang. Investeringsselskapet skal være 100% statlig eid, og bedriftene skal ha teknologiutvikling og kommersialisering av nye produkter som formål.

– Det er ikke snakk om forskning, men fra prototype til kommersialisering. Jeg mener dette vil være meget bra for Treklyngen, sa Lundteigen som fikk anerkjennende nikk i fra partikollega og ordfører i Krødsherad kommune, Olav Skinnes, som samtidig berømmet Viken Skogs satsing på skogindustri.

Forslaget vil innen kort tid bli behandlet i finanskomiteen, før det havner i Stortinget, innen 20. juni. Det innebærer at investeringsselskapet kan stille til rådighet egenkapital, langsiktige lån og kombinasjoner av dette. Det dreier seg ikke om tilskudd.

– Investeringer fra et slikt selskap vil gjøre det lettere å realisere prosjektene vi jobber med. I tillegg kan vi komme i gang med nye, store prosjekt med tømmerstokken som utgangspunkt, sier Bjella.

Powered by Labrador CMS