Breivik, Olav 600

Viken Skog kjøper SB Skog

Hønefoss/Elverum, 20. april 2015: Viken Skog SA og Statskog SF har i dag blitt enige om at Viken Skog SA overtar samtlige aksjer i SB Skog AS. Styrelederene i både Viken Skog, Statskog og SB Skog ser oppkjøpet som strategisk viktig og til fordel for både selskapene og de ansatte, fremgår det av en pressemelding fra Viken Skog og Statskog.

Publisert

Olav Breivik (t. v.) og Gunnar Olofsson er godt fornøyde med handelen. (Foto: Viken Skog)

Styreleder Olav Breivik i Viken Skog ser dette oppkjøpet både som strategisk viktig for å styrke selskapets posisjon i verdikjeden, og som et viktig bidrag til en helt nødvendig strukturrasjonalisering av virkesomsetningen i skogbruket.

– SB Skog og Viken Skog utfyller hverandre godt med hensyn til markedsposisjon, kompetanse og virksomhetsområder. Viken Skog ønsker å utvikle SB Skog videre, til det beste for skogeierne, selskapets kunder og ansatte. SB Skog skal utvikles videre som en offensiv nasjonal aktør i tømmermarkedet, sier Breivik.

– Statskog er godt fornøyd med salget som både rendyrker Statskog som skogeier, samtidig som det bidrar til utviklingen av norsk skognæring, sier styreleder Gunnar Olofsson i Statskog.

– Dette er en god løsning som vil gi de ansatte gode utviklingsmuligheter og spennende utfordringer i en bransje i endring. Her er det potensial for effektivisering og samordning som vil styrke grunnlaget for videre utvikling. Viken Skog og SB Skog vil sammen bli en sterkere aktør i tømmermarkedet, sier styreleder Jan Helge Nordby i SB Skog.

Faktainformasjon:SB Skog AS ble etablert i 1997 av Statskog og Borregaard Skoger for å forvalte eiernes skoger i Sør-Norge. Selskapets virksomhet er skogforvaltning, virkesforsyning og skogrydding på linje og bane. Selskapet opererer nå over hele landet. Hovedtyngden av virksomheten er lokalisert på Østlandet. Selskapet har 50 ansatte og har hovedkontor på Elverum. Selskapets årsomsetning er på NOK 600 millioner. Etter at Statskog kjøpte Borregaard Skoger i 2010, ble selskapet et heleid datterselskap i Statskog.

Viken Skog SA er et skogeiersamvirke eid av 10.000 skogeiere på Østlandet. Selskapets årsomsetning er på NOK 1,1 milliard. Selskapet har 73 ansatte og har hovedkontor på Hønefoss. Selskapet er ledende i Norge på omsetning av tømmer og salg av skogtjenester. Viken Skog har også betydelige eierposisjoner i andre viktige deler verdikjeden.

Powered by Labrador CMS