Sørlie (SI) - 600

Fortsatt fremgang for Borregaard

Borregaard fikk et resultat før skatt på 100 Mkr første kvartal 2015, mot 92 Mkr året før. Driftsresultatet (EBITA) ble på 105 Mkr, mot 99 Mkr i første kvartal 2014. Det er spesielt ligninbaserte kjemikalier som drar resultatet oppover, fremgår det av kvartalsmeldingen fra Borregaard.

Publisert

Borregaards driftsinntekter var 1.007 Mkr (992 Mkr) i 1. kvartal 2015. Performance Chemicals (ligninbaserte produkter) og Other Businesses forbedret begge sitt driftsresultat i 1. kvartal sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor, mens Specialty Cellulose hadde en tilbakegang. Valutaforhold bidro positivt i alle forretningsområder, til tross for negativ effekt av valutasikringer. Produksjonen ved anlegget i Sarpsborg var på nivå med samme kvartal i fjor. Råvare-, energi- og andre kostnader var i sum stabile.

Driftsresultatet i Performance Chemicals økte som følge av at gunstig produktmiks, høyere salgspriser og positive valutaeffekter mer enn oppveide en nedgang i salgsvolum på 9 %. Tilbakegangen i Specialty Cellulose skyldes primært lavere salgspriser og en mindre gunstig produktmiks. Driftsresultatet i Other Businesses økte, hovedsakelig på grunn av fremgang i Ingredients og lavere netto konsernkostnader.

– Vi er fornøyde med den fortsatte fremgangen innenfor Performance Chemicals og det underliggende resultatet for konsernet, sier administrerende direktør Per A. Sørlie. – Den fulle resultateffekten av en svakere norsk krone forsinkes av valutasikringer.

Les hele kvartalsrapporten her.

"
Powered by Labrador CMS