batimat2013

Batimat bekreftet sin sterke stilling

Den franske fagmessen Batimat bekreftet tidlig i november sin posisjon som en av verdens ledende messer for bygg- og anleggsbransjen og arkitektur.

Publisert

80 prosent av de besøkende var forhandlere innen byggebransjen. Foto: Batimat

Det ambisiøse målet var 400.000 besøkere. 353.000 ble resultatet, men det er absolutt ikke et tall å kimse av. Det var 2.000 flere besøkende enn for to år siden. Mer enn 2.500 utstillere var på plass (!), hvorav snaut halvparten var ikke-franske. Mer enn 200 foredrag ble holdt, og som seg hør og bør på slike messer ble det også delt ut tallrike priser.

Batimat var i år supplert med to tilstøtende messer: Interclima+elec og baderomsmessen Ideo Bain. Stéphanie Auxenfans, direktør i messearrangøren Reed Expo, uttalte:

- Den felles messen er i tråd med den integrasjon som forventes av produsenter og bransjefolk. Den tar for seg de endringer som finner sted i bransjen, nemlig samarbeid som involverer hele bygge- and anleggsbransjen, nye sosiale utfordringer, energieffektivisering, tilgjengelighet og komfort.

En undersøkelse viste at ca 80 prosent av de besøkende var forhandlere innen byggebransjen, og 96 prosent av de besøkende var fornøyd med messen. Men det var særdeles få skandinaviske utstillere å se i Paris.

- At skandinaviske selskaper stort sett var fraværende under årets utstillinger i Paris behøver ikke bety at vi er en utpost i Europa, sa Bygg Reis Deg-direktør Halvard Gavelstad i en kommentar.

Han mener skandinaviske selskaper prioriterer sine nasjonale markeder. Det er som kjent krevende å konkurrere i Mellom-Europa.

Neste Batimat arrangeres på det nye messesenteret i Paris-Nord-Villepinte, gunstig i forhold til Charles de Gaule-flyplassen, begynnelsen av november 2015.

Powered by Labrador CMS