Planlegger nordisk tømmerbørs

Norske skogeiere og personer med bakgrunn fra finans og industri har gått sammen om å etablere en nordisk tømmerbørs.

Publisert

Initiativtakerne er nå i ferd med å søke Finanstilsynet om etableringen, og dersom alt går etter planen er tømmerbørsen på plass neste år. Det skriver Viken skog på sine nettsider.

Tidligere konsernsjef i Terra-Gruppen, Stein Ole Larsen, er ansatt som daglig leder, og det planlagte navnet er Norexeco.

– Vi skal sende inn søknad om etablering til Finanstilsynet. Målet er å komme i gang fra januar 2014, og vi har uformelle samtaler med store aktører. Vi er avhengig av å ha med aktører i hele verdikjeden, sier Larsen på viken.skog.no.

En årsak til etableringen er at tømmerprisen i dag blir fastsatt gjennom forhandlinger, for eksempel mellom skogeierforeningene og kjøperne, for opptil flere måneder av gangen. Den nordiske kraftbørsen er et forbilde.

– Vi ønsker at handelen i næringen skal skje på en mer optimal måte. En tømmerbørs vil redusere risikoen aktørene tar i dag, sier skogeier Jørgen J. Mathiesen, som er blant initiativtakerne.

Andre som er med i planleggingen av tømmerbørsen er finansrådgiver Per Espen Watle, tidligere konsernøkonom Nils Terje Furunes i DNB, skogeier Jan-Petter Torgersrud og den nylig avgåtte konsernsjefen Leif Brodén i svenske Södra.

Initiativtakerne har skaffet lokaler i Kongsvinger, og regner med å ha ti ansatte der. I tillegg er planen å ha representasjon i Oslo, Helsingfors og muligens i Stockholm.

(viken.skog.no)

Powered by Labrador CMS