Moelven-logo-ill
Moelven-logo-ill

Moderniserer og nedbemanner

Sag- og foredlingsbedriften Moelven Eidsvold Værk AS er i startfasen av en omfattende modernisering og investerer i første omgang i ny råsortering. Det medfører en nedbemanning av seks årsverk.

Publisert

- Vi ønsker med dette å forsterke vår rolle som produsent av foredlet gran til industrimarkedet, sier Moelven Eidsvold Værks direktør Knut Skatvedt i en pressemelding.

Investeringen er et resultat av en intern gjennomgang av bedriften. Moelven Wood AS har de senere årene gjennomført et omfattende moderniseringsprogram på sine øvrige selskap med integrert sag- og foredlingsproduksjon.

– Moelven Eidsvold Værk har en viktig rolle som spesialist på styrkesortert trelast mot industrimarkedet. Med sin produksjon er selskapet hovedleverandør av lengdesortert byggtre inn mot norsk takstolindustri. Vi er samtidig lei for at investeringen medfører at vi må redusere noe på mannskapet, sier Skatvedt.

Råsortering

Organisasjonen er styrket med ny driftsleder, prosess-sjef og vedlikeholdsansvarlig. I løpet av sommeren skal det monteres ny råsortering, og bedriften planlegger videre en ytterligere oppgradering av eksisterende saglinje.

- Det er allerede montert inn et nytt profileringsaggregat. Også høvleri, justerverk og målerammer er gjenstand for oppgraderinger, sier Skatvedt.

– Gledelig

Adm. direktør Sverre Kværner i Moelven Wood Norge sier det er svært gledelig på alle måter.

- Skogindustrien har sterke tradisjoner på Eidsvoll. Vi er lokalisert i et område med svært god råstoffkvalitet og har kompetente medarbeidere med lang erfaring. Det er også svært hyggelig at hovedleveransen har gått til Odden Mekaniske Verksted AS på Espa. Det styrker det treindustrielle miljøet i regionen, sier Kværner.

(pressemelding)

Powered by Labrador CMS